Bulletin svazu

2. kolo Poháru svazu

27. 9. 2022 Jan Weidlich

V sobotu 24. 9. se v Praze, na první poprázdninové svazové soutěži, setkalo více jak 250 závodníků z 22 škol taekwonda ITF z celé republiky. Po společném nástupu byli vyhlášeni a odměněni vítězové Ligy Českého svazu taekwon‑do ITF za uplynulý rok 2021. Soutěž byla zahájena nástupem a krátkou vzpomínkou na prezidenta svazu Ing. Marka Lazora, který odešel do taekwondistického nebe 1. září.

Jak dopadla Liga 2021? V kategorii mladších žáků a žákyň si odnesli vavříny brněnští odchovanci Linda Trčková a Lukáš Macháň, ve starších žácích pak bodoval Jan Sekera (SABOM/SONKAL) a Eliška Trčková (Brno). V mladších juniorech pak na nejvyšším stupni stanuli Tereza Simandlová (SONKAL) a Lukáš Sekera (SABOM) a na stupíncích nejvyšších je vzápětí vystřídali jejich starší kolegové junioři Jan Veškrna (SONKAL) a Karla Šrubařová (Ostrava). V seniorské kategorii dominovala Škola SONKAL a její odchovanci Tereza Štekerová a Jiří Faltin.

Soutěž se rozběhla těsně po deváté hodině a na třech rinzích začali poměřovat síly žáci a žákyně v technických sestavách. Pod bedlivým dohledem České televize, která přijela nakouknout pod pokličku naší soutěže a sledovala klání malých bojovníků, jsme prošli dopolednem k sportovnímu boji žáků a ke starším kategoriím juniorů a v pozdních odpoledních a podvečerních hodinách i seniorů. Soutěžilo se jen v disciplínách technické sestavy a sportovní boj a poslední soutěžící se do svých domovů rozjeli chvilku po osmé hodině večerní.

A jak dopadla první svazová soutěž ve školním roce 2022–2023?

V kategorii seniorů byli nejúspěšnější Dominik Pospíšil ze školy SILLA (skupina A), Petr Jakl z BRNA (skupina B), Pavla Hvězdová ze školy HWARANG (skupina A) a Šárka Třísková ze školy SONKAL (skupina B).

Pohár pro nejúspěšnější starší juniorské závodníky si odnesli Tadeáš Dobrovolný z jihočeského TONG ILu (skupina A), Martin Schwáb ze školy SONKAL (skupina B), Karla Šrubařová z Ostravy (skupina A) a Lenka Kanděrová ze školy WON HYO v Třeboni (skupina B). Mezi mladšími juniory pak poháry pro nejúspěšnějšího závodníka v kategorii putovaly do Fighting Arény (Radim Hložek, mladší junior skupina A), Frýdku-Místku (Šimon Surma, mladší junior skupina B), dívčí zastoupení přivezlo vzácnou trofej do škol GEBAEK HOSINSOOL (Kateřina Jakobová, mladší juniorka skupina A) a SONKAL (Anežka Bičíková, mladší juniorka skupina B).

Žákovská skupina pak byla prezentována nejúspěšnějšími staršími žáky a žákyněmi – Jan Sekera (starší žák, oddíl SABOM, momentálně hostuje v pražském SONKALu), Eliška Trčková (starší žákyně, BRNO), David Krupa (mladší žák, Ostrava) a Nicol Huppertová (mladší žákyně, Brno).

V celkovém součtu pak byla nejúspěšnější Škola TAEKWON‑DO CLUB BRNO ITF, na druhém místě v pořadí se celkově umístil pražský SONKAL a třetí příčku obsadila FIGHTING ARENA OSTRAVA.

Věříme, že si soutěž všichni účastníci užili a byla pro ně dobrým zahřívacím kolem pro přicházející podzimní závodní sezonu, vrcholící Mistrovstvím ČR ve skupině DAN, které je přichystané na 11.-13. 11. 2022 v Ostravě. Tímto všechny srdečně zveme a budeme se těšit na dalších soutěžích Českého svazu taekwon‑do ITF.

Jan Weidlich
vedoucí Propagačního oddělení

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI