Bulletin svazu

30 let taekwonda ITF v Opavě

16. 10. 2020 Kamil Tihelka

V sobotu 12. 9. 2020 se to konečně stalo. Po červnovém odloženém termínu, oslavil náš oddíl 30. výročí svého vzniku. Zázemí nám poskytla největší multifunkční hala v Opavě a tak nehrozilo, že by se lidé mačkali a mohli si sednou v pořádných rozestupech.

Ve čtrnáct hodin odpoledne se vše začalo chystat a nebylo toho málo. Postavit tatami, rozmístit banery, nanosit desky, ytongy, připravit ceny, zajistit promítání fotek na hlavní světelnou tabuli a mnoho, mnoho dalšího.

Postupně začali chodit i nestoři a legendy našeho oddílu jako je Miroslav Prchal, Marek Stoklasa, Marek Vinárek, Lukáš Martiník a spousty dalších.

Před začátkem jsme ještě stihli udělat generálku ukázky pro návštěvníky a už se lidé valili dovnitř. Těsně po čtvrté hodině odpolední už něco přes sto diváků sedělo v hledišti a 35 vystupujících připraveno ukázat to nejlepší co umí.

Celým tímto odpolednem provázel jako moderátor vedoucí oddílu Kamil Tihelka, který postupně seznámil všechny s historií oddílu a těmi nejdůležitějšími daty.

Zároveň ocenil postupně bývalé vedoucí oddílu, významné trenéry, reprezentanty, všechny černé pásy oddílu a významné současné členy.

Vše toto bylo protkáno exhibicí současných a bývalých členů oddílu. Postupně se na tatami ukázali naši nejmenší, kteří zacvičili první sestavy, až po černé pásky, kteří ukázali jak umí lámat desky v "letu". Samozřejmě nechyběla sebeobrana, lámání ytongů ani hromadná sestava Chon-ji.

A co se dělo potom?

V nedaleké restauraci bylo připraveno šest bowlingových drah jen pro nás, velmi bohatý raut a samozřejmě prezentace fotek z dávné minulosti:)

Ale to hlavní, co tento den splnil, bylo setkání a povídání lidí, starých známých, bývalých členů s těmi současnými. Dle reakcí a zpětné vazby si to všichni užili a poslední z nás odcházeli dlouho po půlnoci.

Všem, kteří přišli a přijeli, aby s námi tento významný den oslavili, moc děkuji a všem přejeme hlavně zdraví a pevné nervy.

Kamil Tihelka
Vedoucí školy taekwon‑do ITF Opava

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI