Bulletin svazu

4. oblastní soutěž – Zbraslavický pohár 2022

28. 11. 2022 Jaroslav Vomáčka

V pátek 22. 7. 2022 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU čtvrtou oblastní soutěž ve Zbraslavicích, která se poprvé konala v nácvikovém sportovním boji na stojící pytel. Soutěž byla určena pro závodníky z Prahy a Středočeského kraje ve věkových kategoriích žáků, juniorů, seniorů.

Zbraslavického poháru se zúčastnilo celkem 48 závodníků ze dvou oddílů: Školy Taekwon‑do Hwa-Rang a Školy Taekwondo ITF NA-MU.

Nácvikový sportovní boj na stojící pytel je novou disciplínou převážně pro technický stupeň 10. – 5. kup (bílý až zelenomodrý pásek), kterou budeme zařazovat na naše soutěže. Touto disciplínou chceme dát nižším technickým stupňům možnost, naučit se pohybu, který v budoucnu mohou využít ve sportovním boji. Nácvikový boj je veden 30s a hlavními faktory tohoto boje jsou: uvolněný pohyb kolem stojícího pytle, provádění útočných technik nebo kombinací na správnou vzdálenost, technické provedení útoku, pestrost a kreativita útočných technik nebo kombinací, plynulost v navazování jednotlivých technik v rámci kombinace, rychlost, rovnováha. Soutěž byla vedena na dvou rinzích a zvládli jsme ji za 1,5 hodiny i s předáním medailí a diplomů.

Během soutěže nedošlo k žádnému zranění a mezi sportovci měla velký ohlas.

Další oblastní soutěží bude Zářijový Týnecký pohár 2022, který se bude konat v sobotu 17. září 2022 v hale v Týnci nad Sázavou.

Na viděnou na další soutěži.

Jaroslav Vomáčka
hlavní organizátor

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI