Bulletin svazu

Červnové přípravné soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF

29. 6. 2021 Adam Chlebek

Ve dnech 25. až 27. června 2021 se uskutečnilo letošní třetí soustředění státní reprezentace ČR ve sportovním taekwondu ITF. Po dlouhé pauze se tak mohli opět shledat na jednom společném soustředění všichni reprezentanti ve všech věkových skupinách.

V pátek na prvním tréninku jsme nacvičovali základní techniku pro sportovní boj. Žádné složité kombinace, jednalo se především o techniky yopcha jirugi a dollmyo yopcha jirugi, tedy kombinace s bočním kopem.

Následoval vlastní nácvik sportovního boje, konečně měli možnost se všichni dohromady poprat. Nebylo nač čekat.

V sobotu dopoledne jsme se na dopoledním tréninku zahřáli tréninkem s reakčními světly BlazePod, dále pohybem pro sportovní boj a také nácvikem technik rukou pro sportovní boj. Poté následoval trénink speciálních technik a nakonec i silové přerážení.

Na odpoledním tréninku se pak už trošku přitvrdilo, probíhaly hlavně nácviky do sportovního boje, trénink na vzdálenost nebo koordinaci a opět nácvik technik rukou. Trénink byl zakončen jak jinak než vlastním sportovním bojem.

V neděli čekal na všechny reprezentanty trénink s korejským velmistrem Hwang Ho‑jongem, který se věnoval všem reprezentantům a jejích technice v technických sestavách. Zároveň ještě zbyl prostor pro speciální techniky a silové přerážení.

Velmi děkujeme všem za možnost zorganizovat toto soustředění, jelikož jsou nám již mnohem lépe známé rezervy stávajícího kádru.

Tím, že je stále do letošních mistrovství Evropy v taekwondu ITF (23. až 31. října 2021, Kréta, Řecko) dost času, máme jako trenéři větší příležitost na rezervách zapracovat.

Adam Chlebek
Trenér žen reprezentace ČR v taekwondu ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI