Bulletin svazu

Česká republika uspořádala v roce 2020 na YouTube celkem 12 online technických seminářů v taekwondu ITF včetně velkého semináře pro celý svět vedený velmistrem Hwang Ho‑jongem

29. 12. 2020 Marek Lazor

Také Český svaz Taekwon‑do ITF musel v roce 2020 řešit, podobě jako ostatní země, mnoho zcela nových krizových situací, které přímo souvisely s novou celosvětovou nemocí COVID-19.

Nejprve byl nucen odložit a později i zrušit uspořádání 35. mistrovství Evropy v taekwondu ITF, které se mělo uskutečnit v dubnu v hlavním městě České republiky, v Praze. Ani přesun na srpnový termín nevyšel a nezbylo nic jiného, než mistrovství oficiálně zrušit a začít řešit ukončovací práce na tomto velkém projektu, který Česká republika připravovala 2 roky.

Současně se hledalo řešení, jak dále pokračovat ve cvičení taekwonda v České republice, protože vládní nařízení v ČR uzavřela na mnoho měsíců veškeré možnosti společného cvičení nejen vevnitř, ale i venku.

Proto vznikl v dubnu národní projekt na svazovém kanále YouTube online technických seminářů a tréninků s českými trenéry taekwonda ITF. Vždy v neděli od 18:00 hodin proběhl online trénink nebo seminář s vybraným českým trenérem taekwonda.

První svazový online společný trénink se uskutečnil 26. dubna 2020, vedl jej Kamil Šamal (2. dan), hlavní trenér školy taekwon‑do ITF Karviná a zúčastnilo se jej více jak 250 cvičenců z 23 škol taekwonda.

Následně proběhlo v průběhu celého roku, kdy nebylo možné cvičit jinak, postupně ještě dalších 11 online svazových tréninků i seminářů, do kterých se zapojilo 10 českých trenérů, instruktorů i mistrů taekwonda. Všechny záznamy můžete shlédnout na www.youtube.com/c/CzechTaekwonDoITF

Do online výuky se zapojil také hlavní instruktor taekwonda ITF v České republice, korejský velmistr prof. Hwang Ho‑jong, když nejprve vedl pro české studenty 9. online seminář. Vše vyvrcholilo 19. prosince 2020 velkým tříhodinovým technickým seminářem pro studenty z celého světa.

Tohoto posledního online semináře v roce 2020 se zúčastnilo více jak 1 500 studentů z více jak 40 zemí. Největší zastoupení mimo studentů z České republiky měli studenti z Malajsie, Kanady, Anglie, Španělska a Jižní Afriky.

Protože byl o tento online technický seminář opravdu mimořádný zájem, připravuje nyní Český svaz taekwon‑do ITF ve spolupráci s ITF na počátku roku 2021 Mezinárodní online technický seminář ITF, který povede opět osobně velmistr Hwang Ho‑jong i se svými asistenty.

Věříme, že se již brzy podaří našim lékařům a vědcům porazit nemoc COVID-19 a my se budeme moci opět potkávat, cvičit i soutěžit tváří v tvář, tak jako tomu bylo v minulosti.

Do té doby se bude snažit Český svaz taekwon‑do ITF pokračovat a dále rozvíjet všechny své online aktivity, které sdílí a bude sdílet také pro všechny studenty taekwonda na celém světě.

Ing. Marek Lazor
Prezident Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI