Bulletin svazu

České taekwondo týmy úspěšné na SLO OPEN 2019 ve Slovinsku

23. 11. 2019 Adam Chlebek

Ve dnech 15. až 16. listopadu se uskutečnil letošní společný výjezd Českého svazu taekwon‑do ITF na SLO OPEN 2019 v taekwondu ITF, který se konal ve Slovinském městě Zreče. Tohoto výjezdu se zúčastnilo celkem 8 závodníků z Karviné, 4 závodníci z Třeboně, 1 závodník z Frýdku Místku a 1 závodník ze školy Fénix.

Další samostatné české výpravy, včetně mužské části českého národního týmu v taekwondu ITF pak vyjely vlastní dopravou po trase Praha a České Budějovice.

Svazový autobus vyjel podle plánu nejprve z Ostravy, po cestě nabral v Brně zbytek účastníků z Čech. Do objednaného hotelu ve Slovinsku jsme přijeli okolo 22:30 hodin, všichni se ihned zvážili.

Následující den se po snídani vyrazilo do haly, kde se mistrovství konalo. Jako první začala soutěž v technických sestavách juniorek. V kategorii 4. až 3. kup soutěžila Radka Dudová z Frýdku Místku. Radka naprosto dominovala a v této kategorii získala první zlatou medaili.

Další soutěžní kategorii s českým obsazením byla kategorie 2. a 1. kup, kde jsme měli hned 3 soutěžící. Slečny Antonie Zipserová, Blanka Telaříková a Kateřina Ficková tuto kategorii zcela ovládly a obsadily všechny tři medailové příčky. Zlatou vybojovala Kateřina, stříbrnou Antonie a bronz brala Blanka.

Další, a námi nejvíce obsazenou kategorii byly technické sestavy juniorek na I. dan. Zde opět všechny medailové pozice obsadili Češky. Třetí byly Andrea Máchová společně a Dorotou Krečmerovou, druhé místo obsadila Bára Šebestová, která ve finále prohrála s další Češkou, a to Veronikou Rožboudovou z České juniorské reprezentace.

Na řadě byla druhá disciplína, a to sportovní boj. Kluci Ondra Randák a Kryštof Ševčík určitě jeli do Slovinska především získat nové zkušenosti, avšak v jejich kategorii nakonec byli pouze oni dva, tak si zabojovali ve finále rovnou mezi sebou.

V juniorkách do 58 kg byly také pouze Češky. Mezi sebou se o medaile utkaly Andrea Máchová, Klára Kroviářová a nakonec vítězná Karolína Chmelíková.

Vítězně obstál také Martin Vltavský, jehož finále bylo pořádné drama, když o vítězi rozhodl až po prodloužení boj na první bod. V něm byl Martin úspěšnější a získal další zlatou medaili.

Po soutěži jsme odjížděli hned zpět do České republiky. Do Brna jsme v pořádku dorazili v neděli 17. listopadu 2019 ve 2:30 ráno a následně do Ostravy ve 4:30 hodin.

Adam Chlebek
škola taekwon‑do ITF Karviná

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI