Bulletin svazu

Druhé zářijové soustředění reprezentace ČR v taekwondu ITF bylo připraveno pro všechny juniory a seniory

17. 9. 2021 Aleš Vyzrál

Další reprezentační soustředění, které se uskutečnilo od. 10. do 12. září 2021 ve sportovním centru v Brandýse nad Labem, je za námi a plánované Mistrovství Evropy 2021 v taekwondu ITF na Krétě zase o kousek blíže. Tentokrát sportovní centrum navštívili čistě chlapecké týmy, tedy senioři a junioři.

Na pátečním odpoledním tréninku jsme využili ještě odpočatých a připravených svalů všech chlapců a po zahřátí se vrhli na speciální techniky ve výskoku. Ve druhé části tréninku kluci procvičili své nejvyšší technické sestavy podle svého technického stupně.

V sobotu dopoledne jsme na zahřátí využili reakční světla. Následně se seniorská část oblékla do chráničů a věnovala se nácvikům pro sportovní boj. Juniory si vzal na starost svazový fyzioterapeut Mgr. Martin Svitek, který na soustředění dorazil, aby reprezentantům pomohl lépe vnímat své tělo a tím předcházet různým zraněním a bolestem. Pak se skupiny vystřídali. Mezi tréninky se ještě pár jedinců domluvilo a využili individuální konzultace s Martinem.

Při odpoledním tréninku už se pomalu formovaly týmy pro technické sestavy a jejich nacvičování. Senioři ještě stihli silové přerážení a pak se všichni oblékli do chráničů a vrhli se na sportovní boj. Na závěr tréninku kluky čekalo cvičení na rychlostní vytrvalost.

Poslední trénink v neděli dopoledne se pokračovalo v technických sestavách a nácvikům boxu.

Všechny následující soustředění reprezentace až do říjnového mistrovství Evropy už budou trénovat všichni společně, tedy muži i ženy. První dlouhodobé soustředění začíná všem již v pátek 24. září 2021, opět v Brandýse nad Labem.

Děkujeme ještě jednou Martinovi Svitkovi za jeho čas, který reprezentantům věnoval.

Aleš Vyzrál
trenér reprezentace ČR ve sportovním taekwondu ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI