Bulletin svazu

Informace o novém mimořádném opatření MZ ČR platném od pátku 18. 9. 2020 a Mistrovství České republiky 2020 ve skupině "kup" v taekwondu ITF

18. 9. 2020 Marek Lazor

Na základě vyhlášení mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, které platí na celém území České republiky od pátku 18. září 2020 od 18:00 hodin do odvolání Vám všem zde přinášíme jeho, výtah, vyklad a důležité informace k nadcházejícímu Mistrovství České republiky ve skupině "kup" v taekwondu ITF, které se uskuteční od 25. do 27. září 2020 ve sportovním centru ČUS v Nymburce.

Výběr z mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR z 16. 9. 2020:

S účinností ode dne 18. září 2020 od 18:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření se zakazují nebo omezují slavnosti, divadelní a filmová představení, sportovní a jiná shromáždění a trhy tak, že se

1. zakazují divadelní, hudební, filmová a další umělecká představení, sportovní, kulturní, náboženské, spolkové, taneční, tradiční a jim podobné akce a jiná shromáždění, výstavy, slavnosti, poutě, přehlídky, ochutnávky, trhy a veletrhy, vzdělávací akce, oslavy, a to jak veřejné, tak soukromé, s účastí přesahující ve stejný čas 1 000 osob, koná-li se akce převážně ve venkovních prostorech, nebo 500 osob, koná-li se akce převážně ve vnitřních prostorech staveb

2. zakazují hromadné akce podle bodu 1, s výjimkou výstav, trhů, veletrhů a jim podobných akcí, s účastí přesahující ve stejný čas 10 osob, koná-li se akce převážně ve vnitřních prostorech staveb, pokud každý účastník akce nemá určeno místo k sezení; v případě hromadné akce podle předchozí věty, na kterou je zpoplatněn vstup, nelze vstup prodat jinak než na konkrétní místo k sezení; organizátor hromadné akce je povinen písemně evidovat celkový aktuální počet míst k sezení pro účastníky akce.

Na základě tohoto nařízení tedy můžeme i nadále provozovat svou tréninkovou i soutěžní činnost bez dalších omezení (pokud není jinak omezeno místně, např. uzavřením školy ap.).

Je však potřeba mít nasazenou roušku při vstupu do budovy a tuto odložit pouze při vlastním tréninku nebo soutěžení. Pokud toto již nesplňujete (divák v tělocvičně, necvičící ap. ), je nutno si vždy ve vnitřních prostorách nasadit roušku.

Aktuální informace k MČR 2020 kup, Nymburk 25. – 27. 9. 2020

1. Soutěžní oddělení svazu na základě vyhlašovaných mimořádných opatření MZ ČR i nadále připravuje MČR 2020 kup, a to v souladu s těmito opatřeními.

2. Pokud nedojde ze strany MZ ČR k zákazu konání těchto akcí, MČR 2020 kup proběhne dle zveřejněných propozic.

3. Po celou dobu MČR 2020 bude u vstupu do haly přítomna profesionální bezpečnostní agentura, která do haly vpustí pouze oprávněné osoby (závodníci, rozhodčí, organizační servis, případně diváci viz níže apod.)

4. Všichni účastníci MČR 2020 obdrží při páteční registraci rozlišovací pásky, které je budou opravňovat ke vstupu do haly v příslušný den (sobota jiný, neděle jiný).

5. Žákovští a seniorští závodníci budou do haly vpuštěni pouze v sobotu, juniorští závodníci budou do haly vpuštěni pouze v neděli.

6. V případě, že se s Vaší výpravou budou chtít zúčastnit mistrovství také rodiče, vepište je prosím jmenovitě také do přihlášky s příznakem – divák sobota / neděle. V případě, že nedojde v daný den k naplnění haly (soutěžící, rozhodčí, koučové, organizace) poskytneme bezplatně rozlišovací pásku také objednaným divákům. Informace zveřejníme po pondělní registraci cca ve středu 23. září 2020.

7. Na místě bude dostatek desinfekce pro všechny a pro rozhodčí i organizační tým navíc také ochranné roušky.

8. Rozhodčí a ostatní nesoutěžící budou mít po celou dobu pobytu v hale nasazenou roušku (ještě budeme ověřovat, zda nelze zmírnit).

9. Celé MČR 2020 kup budeme také jako vždy přenášet on-line, a to tak, aby každý ring byl přenášen jednou kamerou (pokud se podaří, vyzkoušíme experimentálně také titulkování zápasů).

10. Další informace bude na základě aktuálních informací poskytovat také soutěžní oddělení svazu, případně vedení svazu.

Děkujeme za vzetí všech těchto informací na vědomí.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI