Bulletin svazu

Jak rychlé máš v taekwondu reakce? Zapojte se do výzkumu FTVS UK Praha!

11. 7. 2021 Marek Lazor

Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze aktuálně nabízí spolupráci všem aktivním sportovcům při níže popsaném výzkumu.

V odborné literatuře se rychlost reakce považuje za významný faktor sportovního výkonu. Avšak o tom, jakých výkonů dosahují závodníci v úpolových sportech, zda je jejich rychlost spojena s úspěchem na závodech a jak se mění v průběhu dospívání, se zatím ví velice málo.

Cílem tohoto výzkumu je proto provést průřezovou studii zabývající se měřením reakční rychlosti u českých závodníků a závodnic v taekwondu a karate.

Účastnit se výzkumu může kdokoliv, kdo se aktivně věnuje taekwondu nebo karate a je mu/jí alespoň 12 let.

Samotná účast ve výzkumu obnáší jen vyplnění dotazníku a krátký on-line test reakční rychlosti prostřednictvím počítače nebo chytrého telefonu.

V případě zájmu každý účastník/ice výzkumu obdrží své individuální výsledky měření rychlosti reakcí.

Další informace k výzkumu najdete na facebooku výzkumu https://www.facebook.com/VyzkumyUpolu nebo instagramu výzkumu https://www.instagram.com/vyzkumupolu

Zde můžete přejít přímo na vstupní stránku vlastního výzkumu:

https://sites.google.com/view/vyzkumupolu

Jména všech účastníků výzkumu budou anonymizována. Získaná data budou zpracovávána, bezpečně uchována a publikována pouze v anonymní podobě.

Veškerá data budou sloužit jen a pouze k vědecko-výzkumné činnosti a získané výsledky budou publikovány ve výzkumných pracích, odborných časopisech, monografiích a prezentována na vědeckých konferencích, případně budou využita při další výzkumné práci na UK FTVS. Žádné získané údaje nebudou předány osobám třetích stran.

Účast jednotlivých sportovců je zcela dobrovolná a každý z nich může účast odmítnout, případně z účasti kdykoliv během vyplňování odstoupit.

Výzkum byl schválen Etickou komisí UK FTVS pod číslem: 133/21.

S výsledky studie se můžete poté seznámit pomocí dotazu na emailové adrese: .

V případě jakýchkoliv dotazů mě neváhejte kontaktovat.

Děkujeme moc za spolupráci na našem společném výzkumu.

Mikuláš Novotný
mikulasnovotn@gmail.com
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI