Bulletin svazu

Jihočeský technický seminář

14. 9. 2022 Milan Prokeš

Krátce po prázdninách se ve Velešíně 7. září uskutečnil regionální technický seminář pod vedením velmistra Hwang Ho Yonga. Ještě před zahájením semináře vystoupil viceprezident a vedoucí technického oddělení Ing. Petr Pařík, kde oznámil smutnou zprávu o úmrtí prezidenta svazu Ing. Marka Lazora. Následovala minuta ticha za člověka, který byl pro mnohé vzorem kamarádství, vybraného chování a nezměrné pracovitosti, kterou jsem na něm vždy obdivoval. V poslední době Marek dost často navštěvoval jihočeský region a myslím, že ze všech 54 účastníků semináře nebyl nikdo, kdo by neměl na našeho prezidenta pěknou vzpomínku…

Bezprostředně poté, co jsme poslali pozdrav Markovi do taekwondistického nebe, seminář začal. Velmistr rozdělil účastníky dle technických stupňů, což bylo ve finále šest skupin a ke každé přiřadil mezinárodního instruktora. Celý seminář byl zaměřen na přípravu k danovým zkouškám, které se uskuteční na témže místě 6. listopadu. Velmistr pečlivě kontroloval všechny skupiny, takže se zapotili nejen cvičící, ale i předcvičující.

Myslím, že mohu bez nadsázky říci, že byl velmistr a všichni účastníci semináře spokojeni, stejně tak jako by byl spokojen i sám Marek. Buďme rádi, že jsme měli ve svazu prezidenta, který nám ukázal cestu přátelství a vzájemné spolupráce, cestu na které dokázal spojit lidi a pozvednout renomé Českého taekwondo v Evropě a ve světě. Teď už bude záležet jen na nás, zda budeme pokračovat v jeho odkazu.

Čest jeho památce!

mistr Ing. Milan Prokeš
vedoucí klubu Velešín

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI