Bulletin svazu

Květnový Týnecký pohár v taekwondu ITF, oblastní soutěž

9. 5. 2022 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 7. 5. 2022 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z.s. ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU druhou oblastní soutěž v technických sestavách v tomto roce. Soutěž byla určena pro závodníky z Prahy a Středočeského kraje ve věkových kategoriích žáků, juniorů, seniorů a veteránů.

Květnového Týneckého poháru se zúčastnilo celkem 119 závodníků z 6 klubů – Školy Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s., Školy Taekwondo ITF NA-MU, z. s., Školy Taekwon‑do Dan-Gun, z. s., Školy taekwon‑do ITF Dallyon, z. s., TKD Ge-Baek Ml. Boleslav, z. s. a Taekwon‑do klubu Praha Toi-Gae, z. s.

Z celkového počtu 119 závodníků se soutěže se zúčastnilo 38 závodníků s technickým stupněm 10. a 9.kup (bílý a bíložlutý pásek). Z toho bylo 20 odvážlivců, kteří si vyzkoušeli poprat se poprvé o vítězství v kategorii úderů. Dále bylo 18 závodníků s technickým stupněm 8. – 7.kup, 25 závodníků 6. – 5.kup, 31 závodníků se 4.kup + a 7 závodníků v kategorii seniorů a veteránů.

Soutěž začala nástupem v 10:10 hodin a ihned po pozdravu a slibu se rozjeli kategorie nejvyšších technických stupňů a týmů. Těch se nám na závodech sešlo celkem sedm. Čtyři žákovské a tři juniorské týmy. Nejdříve jsme museli vzhledem k nedostatku dodaných rozhodčích rozjet soutěž na dvou rinzích a po asi hodině závodění jsme mohli začít i na třetím ringu. Proto soutěž skončila i s rozdáním poslední medaile ve 12:40 hodin.

Naším cílem není v budoucnu dávat pokuty za nedodané rozhodčí. Pokud chceme, aby závody pro naše děti měly vysoký spád hned od začátku, musí vedoucí jednotlivých klubů nést osobní zodpovědnost a snažit se vždy zajistit dostatečný počet rozhodčích. Bez nich soutěž nelze vytvořit. Proto chci touto cestou znovu apelovat na vedoucí klubů, kteří k nám pravidelně jezdí nebo se k nám na soutěž chystají, aby přivezli maximální počet rozhodčích.

Během soutěže nedošlo k žádnému zranění.

Další oblastní soutěž pořádáme v sobotu 11. června 2022 opět v hale ZŠ Týnec nad Sázavou.

Na viděnou na další soutěži

Jaroslav Vomáčka, 6. dan
vedoucí školy taekwonda ITF Hwa-Rang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI