Bulletin svazu

Lednové soustředění členů státní reprezentace ČR v taekwondu ITF

12. 1. 2022 Aleš Vyzrál

První lednové soustředění reprezentace ČR v taekwondu ITF v letošním roce, které se uskutečnilo 7. až 9. ledna 2022 ve sportovním centru v Brandýse nad Labem, se konalo i v duchu výběru nových uchazečů o reprezentaci, kterých zde přijelo v sobotu více jak 20 z celé ČR.

Soustředění začalo tradičně již pátečním odpoledním tréninkem, kde byly na programu speciální techniky, silové přerážení a nácviky na lapy.

V sobotu bylo už od rána ve sportovním centru hodně rušno. Mimo reprezentantů a pozvaných taekwondistů, kteří přijížděli na výběr, se všude hemžili také stolní tenisté, kteří měli ve druhé tělocvičně svůj turnaj. Po registraci všech uchazečů o reprezentaci ČR v taekwondu ITF začal v 10:00 dvouhodinový trénink. Všichni se zahřáli koordinačním cvičením, pak se rozdělili do skupin a cvičili technické sestavy a po nich nácviky na sportovní boj ve dvojicích.

Po obědě mohli uchazeči krátit čas sledováním zápasu místního žákovského basketbalového klubu proti Nymburku. Hned po skončení malé basketbalisty vystřídali v hale nováčci, kteří měli možnost ukázat, jak jsou na tom se speciálními technikami.

Stávající reprezentanti se mezitím odebrali na venkovní běžecký ovál, kde měli intervalový běžecký trénink. Pak přešli zpět do haly, všichni společně se oblékli do chráničů a zbytek tréninku již byl jen sportovní boj. Tímto skončil den pro nové uchazeče a ti mohli odjet zpět domů. Rozhodnutí jim přijde během následujícího týdne.

Stávající reprezentanty ještě čekal trénink s fyzioterapeutem Mgr. Martinem Svitkem (5. dan) a po večeři přednáška o zdravé výživě sportovců.

Nedělní trénink byl rozdělen na dvě skupiny, kdy jedna skupina reprezentantů opakovala cviky ze sobotního fyzio tréninku pro jejich zafixování a druhou polovinu reprezentace čekaly hlavně nácviky pro sportovní boj.

Další soustředění reprezentace ČR v taekwondu ITF před letošním březnovým mistrovstvím Evropy v Chorvatsku se uskuteční na stejném místě ještě v lednu, a to konkrétně 28. až 30. ledna 2022.

Aleš Vyzrál
trenér reprezentace ČR v taekwondu ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI