Bulletin svazu

Lednový Týnecký pohár 2023

23. 1. 2023 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 21. 1. 2023 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU první soutěž tohoto roku. Soutěž byla vypsána pro kraj Praha a střední Čechy v disciplínách sportovní boj a boj na stojící pytel pro žáky, juniory, seniory a veterány

Této sportovní události se zúčastnilo celkem 62 bojovníků a bojovnic z 5 oddílů: Hwa-Rang, Silla, Dan-Gun, Na-Mu a Ge-Baek Mladá Boleslav.

Sportovní boj byl určen závodníkům s technickým stupněm 4. kup a výše (od modrého pásku) a boj na stojící pytel byl pro všechny věkové skupiny od 10. kupu (bílý pásek). Hlavně druhá disciplína začíná být mezi nižšími technickými stupni oblíbena. Na první soutěž se přihlásilo přes 50 závodníků.

Vzhledem ke sněhové nadílce a pozdnímu příjezdu oddílů, nám soutěž začala až v 10:30 pozdravem, slibem a přivítáním všech přítomných. Následně odstartovala soutěž na třech zápasištích. Dvě se věnovala boji na stojící pytel a třetí bylo určeno sportovnímu boji dvojic. Během soutěže nedošlo k žádné události, která by narušila plynulý chod a celá soutěž s předáním medailí a úklidem haly skončila ve 12:30.

Příští soutěž, tentokrát v technickým sestavách, proběhne v Čestlicích v sobotu 25. 2. 2023 od 13:00 do 17:00 hod.

Tak na viděnou a těšíme se na vás!

Děkujeme partnerům MŠMT, NSA, ČST ITF a městu Týnec nad Sázavou za podporu.

Jaroslav Vomáčka
pořadatel soutěže, vedoucí klubu Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI