Bulletin svazu

Letní kemp s velmistry

25. 8. 2022 Martin Zámečník

Ve dnech 2.-7.8. proběhl další letní kemp s velmistrem Hwangem organizovaný školou GBHS ve sportovním areálu školy na Beztahově u Votic. Na akci se vystřídalo 70 účastníků z ČR, Anglie, USA, Dánska a Ukrajiny. Z českých ITF škol byly zastoupeny GBHS, Chonji, Dangun, Sonkal, Ilkyok a Pardubice.

Velmi přínosným a ceným hostem byl velmistr Wayne Brown, který se velmi aktivně na vedení tréninků společně s velmistrem Hwangem podílel. Hlavní tématem celého kempu byla intenzivní praktická i teoretická příprava na danové zkoušky, které celou akci uzavíraly. Poctivě byly vysvětleny všechny části zkouškového programu a náležitě drilovány pod dohledem obou velmistrů. Na třech desítkách adeptů danových zkoušek bylo posléze na nedělních zkouškách vidět někdy až zázračné zlepšení. Přesto byl kladen důraz na správné vykonání základních technik, takže s velmistry si mohli zacvičit i úplní začátečníci a letní kemp neztratil tuto výjimečnost.

Na kempu však pouze necvičíme a i zde bylo spoustu prostoru na výlety, táborák nebo ochutnávky korejské kuchyně, většinou v podání manželky velmistra Hwanga. Nejčastějším a téměř každodenním výletem se staly výpravy za vyhlášenou olbramovickou zmrzlinou. Nezapomenutelné se staly výlety do jílovských zlatých dolů a do velkopopovického Kozla s neomezenou degustací a školou čepování. Velmistr Hwang s manželkou se také velmi užil VIP snídani na zámku Konopiště.

V brzké nedělní odpoledne tradičně akci zakončily snad nejpočetnější danové zkoušky v historii našeho svazu. Unikátní projekt sportovního centra školy GBHS, tak měly možnost si prohlédnout i další desítky členů českého TKD. Pokud byste měli zájem a čas, tak na stejném místě ještě probíhají do konce letních prázdnin ještě další 3 akce kromě již běžícího semináře s filipínskými velmistry:

  • 15. – 21.8. sportovní soustředění (host sabom Jan Mraček)
  • 21. – 28.8. tradiční soustředění (host Paul Knighton VIII.dan, UK)
  • 28. – 30.8. seminář aplikace vitálních bodů a boj nožem (host mistr Zsolt Szenasi, Maďarsko)

Těšíme se se všemi na shledanou na letním kempu v roce 2023!!!

mistr Martin Zámečník
organizátor kempu

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI