Bulletin svazu

Listopadový Týnecký pohár v taekwondu ITF absolvovalo rekordních 126 závodníků!

22. 11. 2019 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 16. 11. 2019 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z.s. ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU již letošní 9. soutěž v technických sestavách. Tato soutěž proběhla ve sportovní hale ZŠ v Týnci nad Sázavou a byla určena pro žáky, juniory, seniory a veterány.

Tradičně jsme soutěž začali registrací v 9.00hod a v deset hodin jsme nástupem a slibem taekwondo začali soutěž. Nejdříve jsme začali skupinu 4. kup a výše v juniorských a žákovských kategoriích. Dále následovali boje týmů a po nich začali soutěžit nejmladší 10. kup, jak v soutěži úderů, tak i v soutěži sestav.

Na tuto letos poslední soutěž se nám v tomto roce přihlásilo rekordních 126 závodníků a 11 týmů ze škol – Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s., Škola Taekwondo ITF NA-MU, Škola Taekwon‑do Dan-Gun, z.s. a Škola taekwon‑do ITF Dallyon, z.s.

Nejpočetnější skupinou byli opět žáci v počtu 97 soutěžících, juniorů bylo 24 soutěžících a z řad seniorů a veteránů se přihlásilo 5 odvážlivců.

Doufám, že se nám do budoucna zvýší hlavně počty z řad starších seniorů a veteránů, kteří si budou chtít vyzkoušet své sestavy v závodním klání.

Vzhledem k většímu počtu nezávodících rozhodčích jsme mohli rozjet soutěž hned na tři ringy. Soutěž jsme bez velkých potíží ukončili chvilku před 13:00 hod.

Po ukončení každé kategorie jsme soutěžící ohodnotili dobrotou z perníku a diplomem.

Velké poděkování opět patří všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci naší soutěže. Další velký dík patří rodičům, kteří nezištně pomáhají, pečou dobroty a jsou velkou součástí v organizování našich soutěží.

V tomto roce to byla poslední soutěž, kterou jsme společně s oddílem Na-Mu uspořádali. Úžasná na těchto soutěžích byla kamarádská atmosféra, vše bylo řešeno s klidem a na žádném z devíti soutěžích jsme nemuseli řešit vážný protest.

A i když nám to zabralo určitou část víkendu, tak nás to bavilo a jsem rád, že jsme se do tohoto projektu, v kterém jsme chtěli zapojit více dětí do závodění, pustili.

Již se těším na rok 2020, kde opět od ledna začneme závodit a každý měsíc uspořádáme pro děti a mládež jednu soutěž.

Jaroslav Vomáčka
vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI