Bulletin svazu

Maškarní ples ve Velešíně

22. 3. 2023 Milan Prokeš

Měl to být už čtvrtý ročník plesu v režii taekwondo školy Velešín. Doba kovidová však hodně zamotala s našimi plány a tak na uspořádání této akce jsme si museli pár let počkat.

Nutno dodat, že velkou inspirací pro nás byli frýdečáci a organizace taekwondo plesů. Několikrát jsme se chtěli zúčastnit, ale představa takové dálavy nás odrazovala. No prostě jihočeská pohodlnost, nebo chcete-li, lenost.

10. 3. však Maškarnímu plesu, určenému převážně pro členy taekwondo, nic nestálo v cestě. Dokonce ani velké vzdálenosti, které s úspěchem zvládlo Brno, Praha, Týnec na Sázavou, Třeboň, České Budějovice… Postupně se sál začal plnit pohádkovými bytostmi až zrak přecházel. Pečlivý plán, který počítal s přivítáním masek, tombolou, vyhlášením nej masky, speciální cenou, vzal za své hned v počátcích, protože se čekalo na Princeznu se zlatou hvězdou, ale spíš na její doprovod. Takže se vše řešilo intuitivně, dle nálady, tance a obsluhy na baru. Porota, kterou tvořili členové hudební skupiny Corso Beat, měli těžkou práci. Vybrat tu nejhezčí pohádkovou bytost mezi vílou Amálkou, Rusalkou, princeznami, čarodějnicemi, šmoulinkou, makovou panenkou, Dorotou Máchalovou, ale i kaprálem, motýlem Emanuelem, džinem, vodníkem, upírem a jeho obětí, loupežníkem, Gargamelem a mnohými dalšími, byl nadlidský úkol. Kapela se ne a ne domluvit, až konečné slovo měl kapelník. Hlavní cenu vyhráli Mach a Šebestová! Ti také ruku v ruce vylosovali téma pro příští Maškarní bál. „Mýty a pověsti napříč planetou.“

Tombola, jejíž hlavní cenou byla komoda z masivu, zhotovena pro první, neuskutečněný ročník, posloužila dobré věci. Celý výtěžek byl věnován spolku kolem Zdeňka Chaloupků s názvem „Pomáháme pohybem“.

Už teď se těšíme na příští ročník maškarního a vy se pokochejte videem z dílny Honzy Horváta. Ostatně ten se předvedl jako vždy ve výborné formě, kterou vyšperkoval špičkovým break dance. Po výkonu, kdy jsme zůstali s otevřenou pusou, si navlékl své nářadíčko a šel točit a dělat rozhovory. Prostě skromný jako vždy a nádherně zapadající do bálové atmosféry. Ostatně, posuďte sami ve videu:

mistr Ing. Milan Prokeš
vedoucí klubu Velešín

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI