Bulletin svazu

Mistrovství České republiky 2020 v taekwondu ITF v kategorii kup opět vyhrála škola z Brna!

29. 9. 2020 Marek Lazor

Netradičně po jarním odložení z důvodu koronakrizového stavu se v pátek 25. září 2020 dostavilo do Sportovního centra ČUS v Nymburce k registraci celkem 275 závodníků z 21 škol z celé České republiky.

Po celý víkend se pak ve velké sportovní hale, za přísných zdravotnických opatření, uskutečnilo Mistrovství České republiky 2020 v taekwondu ITF v kategorii kup (barevné pásky). Největší výprava, a to v počtu 40 závodníků, přijela z Brna. Ta zde přijela mimo jiné obhájit loňský titul.

Podobně jako i minulých letech, byl také letos na MČR kup také vypsán doprovodný program pro bílé pásy, které bojovaly o stejně krásné a velké medaile, avšak výsledky se jim nezapočítaly do celkových výsledků škol.

Novinkou nebyl ani online přenos, který umožnil všem zájemcům sledovat tuto soutěž na youtube kanálu svazu, avšak úplnou novinkou byly vložené titulky ke všem zápasům. Ihned jste tak mohli poznat, která kategorie je právě vysílána, kdo a z jaké školy právě soutěží.

Jsme rádi, že toto vysílání oslovilo mnoho zájemců a poprvé tento přenos sledovalo více jak 1.000 diváků. Všechny záznamy si můžete samozřejmě prohlédnout také i nyní, a to na příslušném youtube kanálu svazu.

V sobotu 26. 9. 2020 byli na programu tradičně žáci a senioři a v neděli 27. 9. 2020 pak všichni junioři. Vše probíhalo přesně podle předem daného časového harmonogramu a již kolem 16 hodiny. Obou soutěžních dnů se také krátce zúčastnil také korejský velmistr a hlavní instruktor taekwonda ITF v České republice, prof. Hwang Ho‑jong, který slavnostně předal poháry nejúspěšnějším jednotlivcům a v neděli pak i nejúspěšnějším školám.

Za celé vedení svazu děkujeme všem rozhodčím, organizátorům, závodníkům i koučům nejen za odvedenou práci, ale i odvahu se tohoto mistrovství zúčastnit. Vzhledem k velmi složité aktuální zdravotní situaci nejen v České republice jsme do posledního okamžiku netušili, zda toto mistrovství bude moci proběhnout. Nakonec se podařilo splnit všechna aktuální nařízení a soutěž tak mohla, věříme, že bez jakýchkoli následků, proběhnout.

Pevně věříme, že se i tento třetí ročník soutěže osvědčil, a nejen vítěze některých kategorií uvidíme i na hlavním mistrovství České republiky v listopadu 2020 v Ostravě v konkurenci reprezentantů a černých pásů.

Nejúspěšnější jednotlivci:

Mladší žákyně: Linda Trčková, Taekwon‑do ITF Brno (2 – 1 – 0)
Mladší žák: Štěpán Ševčík, Taekwon‑do ITF Třeboň (2 – 1 – 0), obhájil z roku 2019
Starší žákyně: Petra Heydušková, Taekwon‑do ITF Silla (2 – 0 – 0)
Starší žák: Radim Hložek, Taekwon‑do ITF Ostrava (2 – 0 – 1)
Mladší juniorka: Tereza Kafonková, Taekwon‑do ITF Karviná (2 – 0 – 0)
Mladší junior: Jiří Brož, Taekwon‑do ITF Pardubice (2 – 0 – 0)
Starší juniorka: Aneta Zelinková, Taekwon‑do ITF Sonkal (2 – 0 – 0)
Starší junior: Hubert Skála, Taekwon‑do ITF Sonkal (2 – 0 – 0)
Seniorka: Kateřina Janišová, Taekwon‑do ITF Na-Mu (3 – 0 – 0)
Senior: Tadeáš Tylšar, Taekwon‑do ITF Brno (2 – 0 – 0)

Nejúspěšnější školy letošního mistrovství:

1. Škola taekwon‑do ITF Brno (19 zlatých – 10 stříbrných – 14 bronzových medailí)
2. Škola taekwon‑do ITF Karviná (15 – 14 – 16)
3. Škola taekwon‑do ITF Silla (10 – 10 – 14)
4. Škola taekwon‑do ITF Třeboň (9 – 10 – 9)
5. Škola taekwon‑do ITF Sonkal (7 – 9 – 13)

Podívejte se na rychlý video sestřih z průběhu mistrovství, který pro Vás připravil svazový vlogger ALEX.

Podívejte se také na záznamy obou soutěžní dnů na všech 6 zápasištích:

Sobota, 27. 9. 20020

Neděle, 28. 9. 2020

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI