Bulletin svazu

Mistrovství České republiky 2021 v taekwondo celkově vyhrála škola Sonkal!

26. 11. 2021 Kamil Šamal

O víkendu 19. – 21. listopadu 2021 proběhlo ve sportovní hale ČUS v Nymburce oficiální Mistrovství České republiky 2021 v taekwondu ITF. V roce 2020 mistrovství bylo zrušeno, a tak se toto klání konalo po neuvěřitelném dvou letém mlčení. Bohužel ani teď není situace v ČR ideální. To se projevilo i na menším počtu závodníků, kterých se sešlo v Nymburce v počtu 275 z 25 škol z celé České republiky.

Soutěžilo se ve všech pěti soutěžních disciplínách (technické sestavy, sportovní boj, speciální přerážecí techniky, silové přerážení a sebeobrana), a to jak v soutěži jednotlivců, tak i v soutěži týmu. V sobotu 20. listopadu 2021 začalo mistrovství slavnostním nástupem, kde se nejprve vyhlásily výsledky svazové letní foto soutěže.

Po nástupu se rozjela soutěž pro mladší a starší žáky a žákyně, seniory, seniorky, veterány a veteránky. Představili se také všichni reprezentanti, kteří se nedávno vrátili z úspěšného tažení na mistrovství Evropy na Krétě. A nejen jejich souboje přinesly nejeden atraktivní duel. Poprvé se sportovní boj jel s minutovou pauzou mezi koly, což jistě uvítali jak závodníci, tak i koučové. Sobotní den skončil podle plánu a večer se mohli vyhlašovat vítězové ocenění nejúspěšnější jednotlivec.

Nejúspěšnější jednotlivci mistrovství ČR 2021 v taekwondu ITF:

mladší žákyně: Linda Trčková (Taekwon‑do ITF Brno)
mladší žák: Lukáš Macháň (Taekwon‑do ITF Brno)

starší žákyně: Eliška Trčková (Taekwon‑do ITF Brno) – obhájila roku 2019
starší žák: Radim Hložek (Taekwon‑do ITF Karviná) – obhájil z roku 2019

seniorka: Tereza Štekerová (Taekwon‑do ITF Sonkal) – obhájila z roku 2019
senior: Jiří Novák (Taekwon‑do ITF Sonkal)

veteránka: Hana Císařová (Taekwon‑do ITF Velešín) – obhájila z roku 2019
veterán: Libor Macháň (Taekwon‑do ITF Brno)

V neděli pak na řadu přišli junioři. I ti předvedli spoustu pěkných výkonů a v odpoledních hodinách se mohli vyhlašovat nejúspěšnější junioři a juniorky.

mladší juniorka: Nikola Kaprálová (Taekwon‑do ITF Nomo)
mladší junior: Matěj Mišovič (Taekwon‑do ITF Ge-Baek Hosin Sool)

starší juniorka: Karolína Chmelíková (Taekwon‑do ITF Sonkal)
starší junior: Jan Veškrna (Taekwon‑do ITF Sonkal)

Nejúspěšnější školy Mistrovství České republiky 2021 v taekwondu ITF:

1. Škola taekwon‑do ITF Sonkal (26 zlatých, 16 stříbrných, 13 bronzových medailí)
2. Škola taekwon‑do ITF Ge-baek Hosin sool (24–24–51)
3. Škola taekwon‑do ITF Brno (17–10–11)

Škola taekwon‑do ITF Ge-baek Hosin sool, obhajovala vítězství, které by bylo už čtvrté v řadě. Ovšem i přesto, že za tuto školu startovalo 81 soutěžících, museli se sklonit před výkonem 27 bojovníků ze školy Sonkal. Třetí pozici vybojovala brněnská škola.

Celé mistrovství mohli všichni zájemci sledovat nejen přímo ve sportovní hale, ale prostřednictvím tří on-line kamer také na internetu, případně v mobilní aplikaci.

Všechny výsledky budou zaneseny do Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF 2021, který prezentuje všechny české a moravské závodníky a sčítá v tabulkách všechny jejich výsledky v letošním roce ve všech kategoriích.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům letošního mistrovství České republiky za výbornou atmosféru, všem vítězům moc gratuluji k dosaženým výsledkům i titulům a věřím, že se už brzy budeme zase scházet ve větším počtu.

Podívejte se také na krátký videoklip z letošního mistrovství (připravujeme také speciální televizní dokument):

Ing. Kamil Šamal
vedoucí Soutěžního oddělení Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI