Bulletin svazu

Mistrovství České republiky 2022, skupina DAN

16. 11. 2022 Jan Weidlich

O víkendu 12.–13. listopadu v Ostravě proběhla nejprestižnější soutěž pro nositele mistrovských stupňů v ČR. Mistrovství ČR skupiny DAN se zúčastnilo 23 škol a na tatami se ve všech pěti soutěžních disciplínách utkalo 291 závodníků a závodnic.

V sobotní části jste mohli vidět výkony nejmladších závodníků i těch nejstarších. Sobota byla ve znamení žáků, seniorů a veteránů. Po slavnostním zahájení začalo v 9 hodin poměřování sil v technických sestavách a žáky jste mohli vidět na ringu 1, 3 a 4. Na ringu 2 začali soutěžit senioři v technických sestavách. Ring 5 pak hostil celé dopoledne speciální techniky seniorské i žákovské kategorie. V odpoledních hodinách pak probíhaly především boje a žáky postupně nahrazovali zkušenější bojovníci a bojovnice z řad seniorů a veteránů. V závěru dne pak odstartovaly soutěže v sebeobraně a v silovém přerážení. Nejlepší závodníci ve věkové kategorii žáků/žákyň byli vyhlášení v pozdním odpoledni a v podvečer jsme se dočkali i vyhlášení nejúspěšnějších seniorů a veteránů. A jak dopadl první den? Nejlepším mladším žákem byl vyhlášen Jakub Přikryl z Fighting Areny, na stupínku vítězů mu v této kategorii sekundovala Jana Vršanová ze školy DAN GUN. Ve starších žácích pak obsadili vrchol své kategorie Artem Hetman z GBHS a Eliška Trčková z Brna. V seniorské kategorii pak palmu vítězství symbolicky pozdvihli Jiří Novák a Tereza Štekerová z pražského SONKALu. Veteráni byli v režii Františka Jeřábka z Velešína a Věry Vomáčkové ze školy HWARANG.

Neděle byla celá zasvěcená kategorii juniorů. V mladších juniorech/juniorkách byli vyhlášeni jako nejúspěšnější Lukáš Sekera ze školy SONKAL a Nikola Kaprálová z jihočeské školy NOMO. Nejúspěšnějšími staršími juniory byli vyhlášeni Ondřej Faltin a Tereza Simandlová – oba ze SONKALu. Na konci druhého soutěžního dne, který, stejně jako den předchozí, proběhl v souladu s plánovaným harmonogramem, byly vyhlášeny celkové výsledky škol. Na prvním místě se umístila škola GEBAEK HOSINSOOL, stříbro ukořistila škola SONKAL a bronz vybojovala celkově FIGHTING ARENA. Pokud někomu utekl zápas v hale, nebo snad na MČR vůbec nebyl, je možné shlédnout zpětně na níže uvedených odkazech.

Sobota 12. listopadu:

Neděle 13. listopadu:

Moc děkujeme za fotografie Kamilovi Tihelkovi a za skvělá videa a příspěvky na sociálních sítích Alexandru Machovi. V prosincovém magazínu vysílaném na SPORT5 najdete o MČR krátkou reportáž. Sledujte také sociální sítě, Facebook a YouTube kanál svazu, kde brzy najdete dokument o MČR z pera týmu Alex Mach + Ondřej Vrábel. A samozřejmě velké díky celému organizačnímu týmu za přípravu a realizaci, rozhodčím za rozhodování, bez kterého by soutěž také neproběhla a v neposlední řadě všem závodníkům, kteří se MČR zúčastnili.

Vrchol letošní závodní sezóny je sice za námi, ale pro ty z vás, kteří chtějí využít formu a zúročit přípravu na MČR, se nabízí ještě možnost účasti třeba na OPEN závodech ve Frýdku-Místku a to hned v sobotu 26. 11. 2022. Pro menší a méně zkušené závodníky z Prahy a středních Čech pak jsou v plánu komornější závody v technických sestavách v neděli 27. 11. 2022 ve středočeských Čestlicích nebo je tu ještě poslední letošní možnost získat body do svazového žebříčku na ATAXON OPEN v sobotu 3. 12. 2022 v Praze.

Užijte si závodní konec roku a budeme se těšit na dalším ročníku MČR.

Jan Weidlich
vedoucí Propagačního oddělení

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI