Bulletin svazu

Na celorepublikovém setkání členů STM v taekwondu ITF opět uspěla Praha II, překvapila jižní Morava

19. 10. 2021 Marek Lazor

Celý víkend od 16. do 17. října 2021 patřil v Ostravě taekwondu ITF, kdy se ve velké atletické hale v Ostravě Vítkovicích uskutečnilo Celorepublikové setkání členů všech šesti Středisek talentované mládeže Českého svazu taekwon‑do ITF.

Tento sportovní projekt, který dlouhodobě podporovalo nejprve Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a nyní Národní sportovní agentura, umožnil, že se tohoto setkání a současně i testování formou soutěže mladých talentů nakonec zúčastnilo i v této době rekordních 224 nominovaných členů všech šesti středisek talentované mládeže (Praha I, Praha II, střední Čechy, jižní Čechy, Jižní Morava a severní Morava). Nejvíce, 87 mladých talentů zde přivezlo STM Praha II. To si také dalo za úkol obhájit vítězství z minulých let.

Hned po sobotní dopolední registraci, zvážení a obědu začalo testování žáků. Mladší žáci a žákyně a starší žáci a žákyně začali týmovými sestavami a postupně se předvedli i v boji a speciálních technikách. Vše probíhalo podle předběžného časového harmonogramu a před 18 hodinou tak bylo možné předat poháry za letošní nejlepší výkony celorepublikového testování v žákovských věkových skupinách. Poháry si nakonec odnesli:

  • Mladší žák: Macháň Lukáš, STM Jižní Morava (2–1–0)
  • Mladší žákyně: Trčková Linda, STM Jižní Morava (2–1–0)
  • Starší žák: Hložek Radim, STM Severní Morava (2–0–0)
  • Starší žákyně: Trčková Eliška, STM Jižní Morava (2–1–0)

V neděli 17. října 2021 přišla na stejném místě řada na testování všech mladších i starších juniorů a juniorek. Vzhledem k tomu, že ve stéjném okamžiku v Brandýse nad Labem končila příprava státní reprezentace ČR pro nadcházející Mistrovství Evropy 2021 v Řecku, nestartovali na tomto testování žádní mladší juniorští reprezentanti. Přesto jsme měli možnost vidět spoustu velmi zajímavých zápasů, a to nejen v hale, ale pomocí on-line přímého přenosu i na svazovém YouTube kanálu.

Díky výborné práci rozhodčích se celá také celý neděle držela harmonogramu, a ještě něco málo před plánovaným časem se mohlo začít předávat poháry nejlepším. Nejprve obdrželi poháry nejúspěšnější junioři 2. kola:

  • Mladší junior: Bacílek Matěj, STM Praha I (2–0–0)
  • Mladší juniorka: Makovičková Aneta, STM Praha II (3–0–0)
  • Starší junior: Veškrna Jan, STM Praha II (3–0–0)
  • Starší juniorka: Frenková Martina, STM Jižní Čechy (2–1–0)

Na samém závěru pak prezident svazu předal osobně poháry zástupcům tří letošních nejúspěšnějších středisek talentované mládeže, kterými se za rok 2021 stali:

1. STM Praha II, (35 zlatých, 21 stříbrných a 50 bronzových medailí), obhájili z roku 2019
2. STM Jižní Morava, (15 – 10 – 15)
3. STM Jižní Čechy, (14 – 9 – 9)
4. STM Praha I, (12 – 11 – 25)
5. STM Severní Morava (9 – 25 – 21)
6. STM Střední Čechy, (8 – 6 – 6)

STM Praha II tak i zde opět obhájila své dlouholeté prvenství, velký překvapením je výsledek STM Jižní Morava, které se posunulo z minulého pátého místa na místo druhé. Všechny výsledky z tohoto setkání se samozřejmě započítávají všem účastníkům také do sportovního Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF za rok 2021.

Podívejte se také na video z průběhu tohoto setkání, které pro Vás připravil člen svazového media týmu Alexandr Mach:

Za hladký průběh setkání i za odvedenou práci děkujeme nejen všem rozhodčím a organizátorům, ale i koučům a samotným členům STM.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI