Bulletin svazu

Na mistrovství ČR 2022 v taekwondu ITF barevných pásů opět dominovalo Brno!

17. 5. 2022 Marek Lazor

Již v pátek 13. května 2022 se do sportovního centra České unie sportu v Nymburce sjelo k registraci 313 závodníků z 25 škol z celé České republiky, aby se zde až do neděle zúčastnili a bojovali o medaile na mistrovství České republiky 2022 v taekwondu ITF ve skupině kup (barevné pásy).

Mistrovství se mohou zúčastnit všichni kluby nominovaní držitelé technického stupně kup (žlutý až červenočerný pás), navíc si zde mohou zasoutěžit o medaile v rámci doprovodného programu také držitelé bílých pásů. Mistrovství probíhá jak v divizi jednotlivců, tak i v soutěži týmů.

Jako první v sobotu ráno nastoupili na tatami tradičně žáci a senioři, neděle byla celá věnována všem juniorským kategoriím. Jsme rádi, že se na tomto mistrovství představilo velké množství nových závodníků, kteří nedali těm zkušenějším nic zadarmo.

Buď přímo ve sportovní hale, nebo také na on-line přenosech přímo z každého jednotlivého ringu jste mohli po oba dva dny shlédnout velké množství kvalitních zápasů ve sportovním boji i výkonů v technických disciplínách. I nyní si můžete prohlédnout znovu a v klidu každý svůj zápas na YouTube kanálu Českého svazu taekwon‑do ITF www.youtube.com/czechtaekwondoitf v playlistu "ON-LINE SOUTEŽE".

Celé mistrovství natáčel také mediální tým svazu a již zanedlouho se budete moci podívat TV Sport5 na TAEKWON‑DO MAGAZÍN SPECIÁL, který bude celý věnován právě tomuto mistrovství.

Po oba dva dny byly samozřejmě zveřejněny časové hamonogramy k jednotlivým ringům, které se rozhodčím dařilo plnit, a tak vždy již okolo 15 hodiny každý den byli známi nejúspěšnější jednotlivci, ale v neděli pak také i nejúspěšnější klubu.

Nejúspěšnější jednotlivci MČR KUP 2022:

Senior: Šumbera Daniel, Brno (2 – 0 – 0)
Seniorka: Filipová Kristýna, Koguryo Třebíč (2 – 0 – 1)

Starší junior: Dobrovolný Tadeáš, Tong-il České Budějovice (2 – 1 – 0)
Starší juniorka: Farkas Monika, Brno (2 – 1 – 0)
Mladší junior: Maiwald Josef, Opava (1 – 1 – 1)
Mladší juniorka: Chmelíková Karolína, Třeboň (2 – 1 – 0)

Starší žák: Pastrňák Matyáš, Fighting Aréna (2 – 0 – 1)
Starší žákyně: Heydušková Lucie, Silla (2 – 0 – 0)
Mladší žák: Krupa David, Ostrava (2 – 0 – 1)
Mladší žákyně: Vršanová Jana, Dan-gun (2 – 1 – 0)

Nejúspěšnější školy MČR KUP 2022 v taekwondu ITF:

1. Škola taekwon‑do ITF Brno (19 – 17 – 13) – obhálila z roku 2021
2. Škola taekwon‑do ITF Silla (14 – 9 – 23)
3. Fighting Aréna Ostrava (12 – 6 – 6)
5. Škola taekwon‑do ITF Sonkal (7 – 5 – 7)
4. Škola taekwon‑do ITF Namu (6 – 7 – 5)

Podívejte se také na krátký video sestřih z průběhu MČR KUP 2022 v taekwondu ITF:

Jménem svazu děkujeme všem rozhodčím, organizátorům, závodníkům i koučům za perfektní výkony, těšíme se na viděnou na dalších soutěžích, a to buď již zanedlouho na Sonkal OPEN v Praze Řepích (28. 5. 2022), nebo na stejném místě hned po letních prázdninách na 2. kole Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF (17. 9. 2022).

Marek Lazor

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI