Bulletin svazu

Na víkendové MČR KUP 2022 v taekwondu ITF se do Nymburka chystá 324 závodníků!

11. 5. 2022 Kamil Šamal

Už tento víkend, 13. až 15. května 2022 se ve sportovním centru ČUS v Nymburce uskuteční Mistrovství České republiky 2022 v taekwondu ve skupině kup, tedy pro všechny držitele žlutých až červenočerných pásů. V doprovodném programu zde mohou o medaile soutěžit i ti s pásem bílým a bíložlutým.

Mistrovství proběhne jak v se skupině jednotlivců jednotlivcích, tak i v soutěži týmů, a to ve třech, respektive senioři ve čtyřech, soutěžních disciplínách taekwonda ITF (technické sestavy, sportovní semikontaktní boj, speciální techniky a silové přerážení).

Celkem se na letošní mistrovství přihlásilo 324 závodníků z 25 sdružených škol taekwonda z celé České republiky, čímž se počet přihlášených přiblížil zatímnímu rekordu 357 závodníků z 23 škol.

Největší výpravy přivezou skoro již tradičně školy taekwonda ITF Silla (39), taekwonda ITF Brno (37) a taekwonda ITF Frýdek – Místek (28). Loňské prvenství obhajuje škola taekwonda ITF z Brna.

Těšit se můžete i na tradiční online přenos ze všech ringů, a tak si můžete mistrovství užít nejen v nymburské sportovní hale (vstup volný), ale i v pohodlí svého domova. On-line streamy najdete vždy v sobotu ráno a v neděli ráno na YouTube kanálu Českého svazu taekwon‑do na adrese www.youtube.com/czechtaekwondoitf

Původně se měli na tomto mistrovství vyhlašovat také vítězové soutěžního Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF za rok 2021. Z důvodu nepřiměřených finančních podmínek ze strany sportovního centra jsme museli toto vyhlašování a předávání cen odložit. Náhradní datum a termín zveřejníme příští týden, včetně oceněných.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás o víkendu na našem letošním prvním mistrovství ve sportovní hale v Nymburce.

Časový harmonogram, neděle 15. 5. 2022 (junioři):

Ing. Kamil Šamal
vedoucí Soutěžního oddělení

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI