Bulletin svazu

Noví rozhodčí svazu v taekwondu ITF v době postkoronavirové

29. 5. 2020 Jiří Teslík

V pátek a sobotu 22. až 23. května 2020 se krátce po prvních obnovených trénincích v tělocvičnách, uskutečnilo také první svazové školení nových národních rozhodčích v taekwondu ITF pro region Morava, tentokrát v Ostravě.

Původní termín školení byl naplánován v osudný pátek 13. 3. 2020, kdy jen pár hodin před začátkem vystavil pomyslnou stopku všem akcím v budovách škol starosta města Frýdku-Místku v reakci na nastupující epidemii a tak museli zájemci trpělivě čekat na další možný termín.

Do Ostravy se tak nyní sjelo 18 kandidátů na nové rozhodčí ze 4 moravských škol.

První den začal pod vedením hlavního rozhodčího svazu, Bc. Jiřím Teslíkem (5. dan), tradičně teoretickou částí výkladu pravidel a pokračovalo se v sobotu jak teorií, tak také dvěma bloky praktického nácviku v tělocvičně, kde si noví kandidáti osvojili nabyté znalosti praxí jak v technických sestavách, tak ve sportovním boji (matsogi).

Závěr patřil tradičně testům v nové, aktualizované verzi tak, aby se školení stále více přibližovalo praxi v rozhodování a samozřejmě také s ohledem na nová pravidla ITF a změny v soutěžní směrnici, které aplikujeme na svazových soutěžích.

Všichni úspěšní kandidáti budou s výsledkem testu osobně obeznámeni a mohou se těšit na licenci platnou po dobu tří let od tohoto školení (při splnění podmínek 17 let a min. 1. dan), respektive mezinárodní rozhodčí a instruktoři pak na dobu neurčitou.

Bc. Jiří Teslík
vedoucí Oddělení rozhodčích Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI