Bulletin svazu

Odložení MČR 2020 v taekwondu ITF na neurčito!

27. 10. 2020 Marek Lazor

Na základě víkendového prohlášení premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví prof. Romana Prymuly o tom, že budou žádat o prodloužení nouzového stavu v České republice minimálně o další měsíc, i dalších aktuálních prohlášeních i vyhlášeních (aktuálně zákaz vycházení ap.) již nemůžeme dále čekat a rozhodli jsme se odložit na neurčito Mistrovství České republiky 2020 v taekwondu ITF, které se mělo uskutečnit od 6. do 8. listopadu 2020 v Ostravě.

Za stávajících podmínek není možná kvalitní příprava na toto mistrovství, a především předpokládáme, že v jednotkách dnů dojde k prodloužení všech krizových opatření i na dobu plánovaného mistrovství.

S mnohými vedoucími škol jsme o této situaci také osobně mluvili a prakticky všichni nám oznamovali, že s plánovaným termínem již v zásadě nepočítají.

Určitě nechceme letošní MČR zrušit, avšak v současné situaci nejsme schopni, ani přibližně, určit nový termín. Spíše počítáme s tím, že by se MČR uskutečnilo až případně v prvních dvou měsících roku 2021 (leden – únor).

Analogicky pak budeme postupně přistupovat k dalším svazovým akcím, které nás do konce roku ještě čekají, a to 2. kolo republikového testování STM (21. až 22. 11. 2020, Nymburk) i Republikový technický seminář + zkoušky na TS DAN (28. až 29. 11. 2020, Praha). Rozhodnutí o konání nebo nekonání přineseme postupně podle situace v ČR.

Děkujeme všem za vzetí těchto informací na vědomí, věnujte prosím nyní čas především individuálnímu cvičení a samostudiu teorie, on-line cvičení, které organizují Vaše školy, a také pravidelnému nedělnímu on-line svazovému tréninku, který začíná vždy v 18:00 hodin a kromě cvičení tam můžete vyhrát i zajímavou věcnou cenu.

Hezký den, věřím, že se již brzy opět uvidíme někde na živo.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI