Bulletin svazu

Online svazové technické semináře taekwonda s docházkou

23. 1. 2021 Marek Lazor

Vzhledem k tomu, že se stále ještě nemůžeme osobně potkávat a cvičit společně, připravilo Technické oddělení svazu společně s velmistrem Hwang Ho‑jongem dočasný systém, jak společně cvičit a vzdělávat se v taekwondu alespoň online formou, která bude pro všechny držitele od 2. kupu také zapisovaná do svazové docházky na technické semináře, která je nutná pro zisk vyšších trenérských tříd i vyšších technických stupňů dan.

Od nového roku 2021 bude pravidelně jednou měsíčně vysílat online technický seminář pro všechny členy přímo velmistr Hwang Ho‑jong (9. dan) a jednou měsíčně vždy pak také jeden z českých mistrů taekwonda, držitelů 7. danu. Zachovány zůstanou také pravidelné nedělní online svazové tréninky s českými instruktory a trenéry.

Každému členu svazu, držiteli 2. kupu a vyššího, který si na tomto semináři zapíše řádným způsobem svou účast, potvrdí následně Technické oddělení svazu příslušný počet hodin do svazové docházky z technických seminářů.

Pro úspěšné zapsání docházky je třeba vyplnit ve formuláři jméno, příjmení, škola taekwonda, datum narození a číslo svazového průkazu.

První online technický seminář taekwonda "s docházkou" v roce 2021 proběhne již v neděli 24. ledna 2021 od 18:00 do 19:30 hodin na Youtube kanálu svazu a povede ho mistr Ondřej Vrábel (7. dan). Na programu semináře bude výuka techických sestav Yul-gok, Joong-gun a Toi-gae, tedy sestavy na modrý a červený pásek. Všem účastníkům technické oddělení zapíše 2 absolvované hodiny.

Další online technický seminář taekwonda "s docházkou" pak proběhne v sobotu 6. února 2021 v době od 10:00 do 13:00 hodin opět na youtube kanálu svazu. Tento seminář povede osobně velmistr Hwang Ho‑jong a bude součástí úvodního bloku mezinárodního technického semináře ITF, který u nás proběhne 6. až 7. února 2021. Všem účastníkům technické oddělení zapíše 4 absolvované hodiny.

Součástí všech technických seminářů i tréninků zůstává soutěž o zajímavé ceny s tematikou taekwonda pro všechny účastníky. Aktuálně soutěžíme o nákrčníky.

O dalších svazových technických seminářích Vás budeme i nadále informovat. Aktuálně máte tedy možnosti účastnit se nedělních svazových tréninků s českými instruktory a trenéry a nově také svazových seminářů "s docházkou". Využijte také možnosti zúčastnit se online tréninků našich škol, které můžete najít vždy týden dopředu ve svazovém kalendáři.

Pokud máte další náměty jak pomoci s cvičením našich členů v této složité době, klidně nás kdykoli kontaktujte.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI