Bulletin svazu

Podcast ČESKÉ TAEKWON‑DO #8 – Co se opravdu stalo 11. 4. 1955?

29. 6. 2021 Marek Lazor

„Podcast je nejčastěji audiozáznam mluveného slova, který přináší posluchačům zajímavé informace, přičemž je typický svým delším časovým formátem, např. 30 až 60 minut."

My jsme se pro Vás rozhodli přinášet tímto novým způsobem zajímavé informace především ze světa českého taekwonda, a to jak ve zvukové, tak i obrazové formě. Každý rozhovor zachytíme a následně nabídneme nejprve ve zvukové formě, protože toto zpracování je velmi rychlé a později také jako video.

V pořadí osmý podcastový rozhovor Vám přineseme v premiéře v poslední školní den, ve středu 30. června 2021 ve 14:00 hodin.

Hostem osmého svazového podcastu bude opět mistr Martin Zámečník, hlavní trenér a vedoucí školy Ge-baek Hosiin Soll, která je také největší školou taekwonda v našem svazu.

Všichni studenti taekwonda jistě znají datum 11. dubna 1955, který je bytostně spjat se vznikem (založením, pojmenováním, představením) taekwonda. Ve skutečnosti však není vůbec jasné, co se tento den ve skutečnosti stalo. Víme sice, kde proběhla schůzka, která je zachycena na fotografii v Encyklopedii taekwonda, ale ta rozhodně neproběhla 11. dubna 1955.

Martinův nový historicky podcast Vám tak nabídne náhled na možné varianty, co se tehdy stalo a proč zrovna 11. dubna 1955.

Tento rozhovor můžete najít na podcastovém kanálu ČESKÉ TAEKWON‑DO PODCAST na platformách Spotify, Apple podcasts a Google podcasts.

Máte-li námět nebo tip na zajímavého hosta do našeho pocastového studia, napište nám na .

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI