Bulletin svazu

Podívejte se na svazové školení – Úvod do antidopingu a antidopingová kontrola

26. 6. 2022 Marek Lazor

Oddělení státní reprezentace Českého svazu taekwon‑do ITF společně s Českým antidopingovým výborem připravilo nejen pro všechny členy státní sportovní reprezentace ČR v taekwondu ITF první z řady školení o dopingu a antidopingu.

První školení se uskutečnilo v rámci kondičního soustředění státní reprezentace v sobotu 18. června 2022 od 20:00 hodin.

Školení, které vedl osobně školitel českého antidopingového výboru Mgr. Jan Petržela, bylo na téma "Úvod do antidopingu a antidopingová kontrola". Přestože bylo určeno především pro členy státní reprezentace ČR v taekwondu ITF, media tým svazu toto školení on-line vysílal také na platformě Zoom a pozvání na něj obdrželi také všichni vedoucí naši klubů.

Nyní se na toto školení za záznamu můžete podívat všichni a vřele Vám ho všem, kteří soutěží, doporučujeme.

Porušení antidopingových pravidel totiž může přinést zcela zásadní postih nejen postiženému sportovci, ale i domovskému klubu a také svazu. Je potřeba znát především léky a nejrůznější potravinové doplňky, zda neporušují antidopingová pravidla a svému lékaři vždy při předpisu jakéhokoli léku sdělit, že jste aktivní sportovec a vztahují se na Vás antidopingová pravidla.

Proto také Český svaz taekwon‑do ITF zřídil svazovou antidopingovou komisi, která Vám bude pomáhat v této oblasti. Potřebné materiály najdete na www.taekwondo.cz/antidopingova-komise

Záznam antidopingového školení z 18. 6. 2022
(omluvte prosím občas horší zvuk)

Marek Lazor
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI