Bulletin svazu

Poslední nesoutěžní den na mistrovství Evropy 2021 v taekwondu ITF

25. 10. 2021 Marek Lazor

Pondělí, 25. 10. 2021

Pondělní ráno bylo na Krétě velmi větrné a hlavně hodně zamračené. Pršet však nezačalo, proto se všichni reprezentanti po snídani přesunuli do venkovních prostor hotelu Lyttos Mare na lehký dopolední trénink. V průběhu tréninku se již trochu vyjasnilo. Protože pondělí je poslední nesoutěžní den, byla to i poslední možnost vyzkoušet blízké moře. Vzhledem však k velkým vlnám a upozornění místní pobřežní hlídky nebylo možné se koupat, většina reprezentantů si tak před obědem jen smočila nohy.

Mezitím v kongresových prostorách hotelu proběhl kongres Evropské federace taekwon‑do ITF (EITF), kde bylo rozhodnuto o několika důležitých bodech. Chorvatsko se Slovinskem potvrdilo připravenost a již dříve schválené Mistrovství Evropy se v roce 2022 skutečně uskuteční v termínu od 25. března do 2. dubna v Poreči. Dále bylo rozhodnuto, že v roce 2023 se uskuteční mistrovství Evropy v italském Rimini.

A teď to nejdůležitější… v roce 2024 se uskuteční mistrovství Evropy v České republice, a to přímo v Praze. Věříme, že oproti roku 2020 proběhne vše podle plánu a mistrovství v Praze se skutečně již uskuteční. O této, pro nás významné události, přineseme ještě samostatný článek. Nakonec byl za nového člena EITF přijat Kazachstán.

Po obědě okolo 15 hodiny vyrazily všichni účastníci ME autobusy do cca 15 km vzdálené sportovní haly v Heraklionu, kde si řečtí organizátoři připravili slavnostní zahájení. To se mimo další pozvané hosty zúčastnili osobně také prezident ITF, prof. Ri Yong Son, prezident EITF, velmistr Michael E. Prewett, řecký ministr sportu, členové místní samosprávy Heraklionu a další.

Po návratu ze zahájení šli všichni hned na večeři a na tradiční večerní poradu, kde se všichni dozvěděli informace o 1. soutěžním dnu. Na programu jsou především technické sestavy, ale začne také již i soutěž ve speciálních technikách a veteránští reprezentanti budou mít na programu i sportovní boj. Den bude opravdu nabitý a my věříme, že pro Českou republiku i úspěšný. Protože autobusy budou ráno odjíždět již v 8 hodin, byla všem doporučena brzká večerka.

Sledujte nás dále zde, případně zkuste oficiální web ME na adrese http://ec2021.aote.gr/ , nebo i naše sociální sítě.

Děkujeme Vám všem za obrovskou sledovanost všech našich příspěvků.

Budeme se snažit tyto připravovat každý den.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI