Bulletin svazu

Příjezd na letošní Mistrovství Evropy v taekwondu

24. 10. 2021 Marek Lazor

Neděle, 24. října 2021

Přestože se letošní Mistrovství Evropy v taekwondu ITF koná nezvykle oproti jarním měsícům až nyní na podzim, nakonec se vše podařilo a navzdory stále probíhající celosvětové pandemii, proběhla nejen příprava, ale také cesta do dějiště mistrovství bez větších komplikací.

V neděli 24. 10. 2021 přistálo na letišti v řeckém Heraklionu letadlo s kompletní českou reprezentací v taekwondu ITF, odkud je čekal poslední přesun autobusem do cca 15 km vzdáleného letoviska a hotelu Lyttos Mare. Zde je již čekal zbytek realizačního tým, který o den dříve celou výpravu zaregistroval a uhradil veškeré platby. Pozvaní 4 čeští mezinárodní rozhodčí už se ve stejném okamžiku školili na společném školení rozhodčích před ME.

Všech 50 českých reprezentantů šlo nejprve na registraci, kde kromě vážení předkládali ke kontrole také všechny standardní dokumenty (doklady, certifikát dan ap.), které byly v letošním roce rozšířeny navíc o certifikát o očkování proti nemoci COVID-19, potvrzení o antidopingovém školení ALPHA. U všech byla naštěstí registrace bez problému a mohli se jít konečně ubytovat.

V novém hotelu Lyttos Mare byla ubytována většina českých reprezentantů se studiích 2 + 2 osoby, avšak klíče od pokojů byli k dispozici až od 15 hodin. Proto zbývající čas všichni využili k vydatnému obědu v hotelových restauracích. Opravdu bylo z čeho vybírat. Nakonec okolo 16 hodiny byli ubytování poslední reprezentanti a mohli si alespoň na chvíli užít osobního volna.

Před večeří na všechny ještě čeká lehký trénink na nedaleké pláži u moře, od 19 hodin pak večeře, společná porada s programem na další den a nakonec už jen osobní volno a po 22 hodině večerka. Mimochodem v Řecku je čas posunut o jednu hodinu dopředu.

Zítra, posledním nesoutěžním dnu, je na programu dopoledne především Kongres Evropské federace taekwon‑do ITF, kde se bude jednat mimo jiné i o pořadatelích dalších ME. Ve stejný čas čeká na naše reprezentanty další lehký společný trénink. Hned po obědě vyrážejí i čeští koučové na poradu koučů, kde by se již mohli dozvědět výsledky losování všech disciplín a statistiku tohoto mistrovství. Organizátor prozatím informoval, že se ME účastní celkem více jak 1 300 osob.

V odpoledních hodinách navštíví všichni účastníci poprvé také sportovní halu Dio Aorakia v Heraklionu, kde proběhne slavnostní zahájení letošního Mistrovství Evropy 2021 v taekwondu ITF. Náš media tým bude připravovat mimo jiné každý den speciální video z průběhu aktuálního dne, včetně krátkých rozhovorů. Máte se na co těšit.

Nakonec přejeme vše nejlepší našemu mezinárodnímu rozhodčímu Tomášovi Kubovi (6. dan), který zde dnes slaví své narozeniny. Moc gratulujeme!

A nezapomeňte nám stále a všude fandit a posílat vzkazy. Všechny nás to těší a moc děkujeme…

Bojujeme zde nejen za české taekwon‑do, ale za celou Českou republiku!

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI