Bulletin svazu

Prosincový celorepublikový svazový technický seminář v taekwondu ITF 2019

2. 12. 2019 Marek Lazor

V sobotu 30. listopadu 2019 v 10:00 hodin přivítala sportovní hala TJ TESLA Brno více jak 120 mistrů, instruktorů a studentů taekwonda ITF z celé České republiky sportovní hala na jedné z letošních nejdůležitějších národních technických akcí Českého svazu taekwon‑do ITF .

Tím byl celorepublikový technický seminář v taekwondu ITF pod osobním vedením hlavního instruktora svazu, korejského velmistra prof. Hwang Ho‑jonga (9. dan).

S vedením celodenního, více jak 5 hodinového semináře aktivně pomáhali také čeští mistři taekwonda, Martin Zámečník (7. dan) a Petr Poklop (7. dan). Část odpoledního programu pak vedl také fyzioterapeut Mgr. Martin Svitek (5. dan).

Celodenní program byl rozdělen do tří bloků, přičemž v tom prvním, dopoledním, cvičili všichni účastníci společně. Na jeho programu bylo opakování vybrané teorie, základních technik a následně i technických sestav do 1. danu v taekwondu ITF.

Druhý odpolední blok, začal po obědě společným hodinovým seminářem fyzioterapeuta a dlouholetého taekwondisty Martina Svitka, který prakticky poukázal na klíčové body v práci se svým tělem. Cvičení to byla opravdu zajímavá a my věříme, že v této oblasti se opět sejdeme v roce 2020 na dalším specializovaném víkendovém svazovém kurzu, kde bude více času ještě více prostudovat a procvičit jednotlivé cviky.

Druhá hodina odpoledního semináře byla již rozdělená. Nižší technické stupně kup pokračovali ve výuce s Martinem Svitkem, kde si vyzkoušeli v jeho podání základní sebeobranu.

Držitelé technických stupňů dan pak pokračovali pod vedením přítomných mistrů a velmistra Hwanga v opakování a cvičení vyšších technických stupňů až do 4. danu.

Poslední, podvečerní část semináře, byla připravena již jen pro držitele 4. danu a vyššího, přičemž na programu zůstalo posledních 6 technických sestav v taekwondu, a to od Yon-gae po poslední Tong-il.

Děkujeme všem účastníkům tohoto semináře a těšíme se opět na viděnou na dalším, který je již nyní naplánován opět za rok na 28. listopadu 2020 v Brně.

Do té doby můžete mimo své aktivity ve školách pravidelně navštěvovat každý měsíc svazový technický seminář ve svém regionu, případně se účastnit dalších svazových technických akcí (fyziologické semináře s Mgr. Martinem Svitkem, trenérské i učitelské víkendy ap.).

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI