Bulletin svazu

Říjnový Čestlický pohár v taekwondu ITF navštívilo 122 závodníků

22. 10. 2019 Jaroslav Vomáčka

V neděli 13. 10. 2019 uspořádala Škola Taekwondo ITF NA-MU ve spolupráci se Školou Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s. již letošní 8. soutěž v taekwondu ITF v disciplíně technické sestavy. Tato soutěž proběhla ve sportovní hale v Čestlicích u Prahy a byla určena pro žáky, juniory, seniory i veterány.

Soutěž jsme začali registrací ve 13:00 hodin a první soutěžící nastoupili ke svým zápasům již chvilku po 14:00 hodině.

Na tuto druhou soutěž po letních prázdninách se přihlásilo už dostavilo 122 účastníků ze škol Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s., Taekwondo ITF NA-MU a Taekwon‑do Dan-Gun, z. s.

Oproti minulé soutěži, se nám navíc přihlásilo také 9 týmů. I když nebylo mnoho času na secvičování, všichni předvedli týmovou souhru v sestavách na velmi slušné úrovni. Dále se nám na soutěž přihlásilo i pár rodičů, kteří ve svých kategoriích podali velmi pěkné výkony. Klobouk dolů za jejich odvahu.

Na začátku jsme se museli opět poprat s menším počtem rozhodčích a rozjet soutěž pouze na dva ringy. Poté, co nám zakončili soutěž nejstarší a zařadili se mezi rozhodcovský sbor, mohli jsme rozjet i třetí ring.

Pak se nám rozjela soutěž již opravdu naplno. Přestože jsme po prázdninách přidali pro soutěžící nové kategorie (zápasy týmů, kategorie seniorů a veteránů), poslední týmové zápasy nám skončily před 17:00 hodinou.

Po ukončení každé kategorie jsme soutěžící ohodnotili medailí a diplomem. Soutěž proběhla bez velkých potíží a za to velký dík všem, kteří se podíleli na organizaci.

Poslední soutěž v tomto roce budeme pořádat ve sportovní hale v ZŠ Týnci nad Sázavou v sobotu 16. 11. 2019.

Jaroslav Vomáčka
vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI