Bulletin svazu

Setkání s mistry světa 2019, členy státní reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF

22. 10. 2019 Marek Lazor

V sobotu 19. října 2019 proběhlo v kongresovém sále sportovního centra ČUS v Nymburce v rámci 2. kola celorepublikového testování členů středisek talentované mládeže Českého svazu taekwon‑do ITF společné setkání členů STM s letošními úspěšnými členy sportovní reprezentace České republiky, individuálními mistry světa 2019 v taekwondu ITF.

Na začátku se všichni přítomní členové všech STM, koučové, rozhodčí i další hosté mohli podívat na komentovanou prezentaci z letošní přípravy státní reprezentace ČR v taekwondu ITF a její úspěšné účasti nejprve na dubnovém mistrovství Evropy v Itálii i ještě úspěšnější účasti na srpnovém mistrovství světa v Bulharsku. Zde získala Česká republika celkem 13 zlatých medailí a obsadila za Koreou a Ruskem celkové 3. místo na světě mezi 72 státy.

Po shlédnutí prezentace měli všichni přítomní možnost osobně poznat a popovídat si s pozvanými letošními mistry světa a hlavním trenérem reprezentace:

  • Mgr. Jan Mraček (5. dan), hlavní trenér statní reprezentace
  • Mgr. Hana Císařová (4. dan), 2× veteránská mistryně světa 2019 (technické sestavy 4. dan, silové přerážení)
  • PhDr. Zdeněk Rubeš (5. dan), veteránský mistr světa 2019 (silové přerážení)
  • Ing. Vojtěch Fiala (1. dan), seniorský mistr světa 2019 (sportovní boj do 92 kg)
  • Tereza Štekerová (2. dan), seniorská mistryně světa 2019 (silové přerážení)
  • Anežka Čurdová (2. dan), juniorská mistryně světě 2019 (sportovní boj do 64 kg)

Všechny výše uvedené nejprve vyzpovídal vedoucí svazové propagace Jan Weidlich a následně byl prostor pro divácké dotazy.

Nakonec bylo všem přítomným nabídnuto, že si mohou vzít přítomné reprezentantky i trenéry domů. Sice jen na papíru ve formě pohlednice, ale zato vlastnoručně podepsanou. Tuto unikátní možnost využila většina přítomných s tím, že jednou budou na fotografii mistra světa v taekwondu ITF třeba právě oni.

Věříme, že se všem setkání s úspěšnými reprezentanty České republiky ve sportovním taekwondu ITF všem líbilo a brzy jej opět zopakujeme.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI