Bulletin svazu

Severomoravské broušení techniky

2. 3. 2023 Kamil Tihelka

Sobota 25. 2. patřila opět cvičení a taekwondu. Do Opavy přijel Martin Svitek, držitel 6. danu, ale hlavně zkušený fyzioterapeut. Martin Svitek už několik let věnuje osvětě naší taekwondo rodiny. Učí nás, jak cvičit šetrněji a efektivněji vůči našemu tělu.

Tentokrát se seminář jmenoval „Broušení techniky“ a přilákal dvacet cvičenců z Opavy a Ostravy.

Dopolední část semináře se nejdříve věnovala zlepšení funkce chodidel pomocí jednoduchých cviků s prsty, správné poloze kolena při cvicích a poté jsme se zaměřili na správnou rotaci boků v technikách, kdy jsme opět pomocí velmi zajímavých cviků zjišťovali, jak na tom vlastně jsme a jestli jsme šikovnější než děti.

V obědové pauze jsme Martinovi ukázali krásy našeho města a lehce se najedli.

V odpoledním bloku jsme pokračovali ve vysokém tempu a vyzkoušeli si cviky na zlepšení rotace na špičkách v kopech i sestavách. Neopomněli jsme ani ukázku kompenzačních cviků na zadní stranu stehen a dechová cvičení na zlepšení kondice a rychlejší zklidnění po námaze. Test těchto dovedností si nakonec všichni vyzkoušeli při lehké „tabatě,“ při které se nesměli nadechnout pusou.

Během celého semináře Martin odpovídal na spoustu dotazů a erudovaně a trpělivě nám odpovídal. Pro všechny to byl určitě velmi poučný seminář, při kterém se dozvěděli spoustu nových poznatků, které zapojíme do tréninků.

Kamil Tihelka
vedoucí klubu Opava

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI