Bulletin svazu

Sonkal reprezentoval v Bulharsku na Sofia Open 2022 v taekwondu ITF

23. 6. 2022 Ondřej Vrábel

Po více než deseti letech byla 11. 6. 2022 obnovena soutěž v hlavním městě Bulharska a to pod svým původním názvem Sofia Open. Bulharský svaz taekwon‑do ITF mnoho let pořádá mezinárodní soutěž Bulgaria Open, kde se střídají pořadatelská města Plovdiv a Blagoevgrad.

Sonkal vyrazil letecky na tuto soutěž s 8 závodníky a bylo to především o sbírání cenných zkušenosti. Bohužel nám po celou dobu našeho pobytu nepřálo počasí – atypicky silný déšť si vybíral jen velmi krátké pauzy a proto jsme nemohli využít ani volný čas k prozkoumání historických pamětihodností bulharské metropole. Velkou zvláštností byla samotná hala, který byla skryta uprostřed jednoho z velkých lesoparků bulharského hlavního města. Cesta od autobusu tedy připomínala spíše procházku přírodou než naladění na soutěž.

Startovní pole dále čítalo závodníky Bulharska, Řecka, Bosny a Hercegoviny, Severní Makedonie, Srbska a Itálie. Soutěž se odehrávala na čtyřech zápasištích s elektronickým systémem ITF. Způsob hodnocení sestav byl bohužel velmi ovlivněn takřka 100% místními rozhodčími a náš styl provádění sestav nebyl hodnocen jako správný, přestože soupeři a soupeřky cvičili se značným množstvím zcela zásadních chyb. Přesto jsme vybojovali dvě zlaté medaile a několik druhých a třetích míst.

Ve sportovním boji se prosadil Hubert Skála s Terkou Simandlovou, kteří vybojovali zlaté medaile. Ondrovi Faltinovi v lepším umístění zabránila zdravotní indispozice v kombinaci se zraněním z druhého zápasu ve skupině. Samotné soutěžení sportovního boje ve skupinách pro nás bylo velkým přínosem, kdy naši závodníci mohli nabrat zkušenosti se zcela neznámými soupeři.

Na naše kompletní výsledky se podívejte na www.sonkal.cz/uspechy/

Na www.sonkal.cz najdete dalších téměř 600 fotografií a dva videosestřihy natočené Alexem Machem.

mistr Ondřej Vrábel, 7. dan
vedoucí školy Sonkal, z. s.

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI