Bulletin svazu

V letošním celoročním testování členů STM v taekwondu ITF zvítězilo opět Středisko talentované mládeže Praha II

22. 10. 2019 Marek Lazor

O víkendu 19. až 20. října 2019 se ve sportovním centru ČUS v Nymburce uskutečnilo 2. letošní setkání členů středisek talentované mládeže Českého svazu taekwon‑do ITF.

Tento projekt, který dlouhodobě financuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky umožnil, že se setkání i testování mladých talentů nakonec zúčastnilo rekordních 290 nominovaných členů všech šesti středisek talentované mládeže (Praha 1, Praha 2, střední Čechy, jižní Čechy, Jižní Morava a severní Morava).

Nejvíce, 128 mladých talentů zde přivezlo STM Praha 2. To si také dalo za úkol obhájit vítězství z letošního prvního kola, které se konalo v červnu Ostravě a udržet tak své prvenství z posledních let. Již při sobotním nástupu nebylo pochyb, že svůj náskok před 43 severomoravskými talenty udrží.

Hned po registraci, zvážení a obědě začalo testování žáků. Mladší žáci a žákyně a starší žáci a žákyně začali týmovými sestavami a postupně se předvedli i v boji a speciálních technikách. Vše probíhalo přesně podle daného časového harmonogramu a po 18 hodině bylo možné předat poháry za letošní nejlepší výkony 2. kola testování v žákovských věkových skupinách. Poháry si nakonec odnesli:

  • Mladší žák: Lykov Ilja, STM Jižní Morava (2–0–0)
  • Mladší žákyně: Heydušková Petra, STM Praha . (2–1–0)
  • Starší žák: Mišovic Matěj, STM Praha II (2–0–1)
  • Starší žákyně: Kaprálová Nikola, STM Jižní Čechy (2–0–0), obhájila z roku 2018

Také v letošním roce proběhla v sobotu večer pro všechny členy STM prezentace z letošního dubnového mistrovství Evropy v Itálii a srpnového mistrovství světa v Bulharsku a následně tisková konference s letošními úspěšnými reprezentantkami – mistry světa v taekwondu ITF a trenéry reprezentace vedená prezidentem svazu Markem Lazorem a vedoucím propagace Janem Weidlichem.

V neděli přišla řada na testování všech mladší i starší junioři a juniorky. Opět i letos byly týmy jednotlivých středisek doplněny o reprezentanty (mladší juniory), a tak jsme mohli vidět některé velice zajímavé zápasy.

Junioři byli ještě navíc motivováni slovy trenérů reprezentace, kteří na sobotní konferenci ohlásili, že jejich výkony bedlivě sledují a hledají nové talenty do řad státní reprezentantů.

Díky výborné práci rozhodčích se celá neděle držela harmonogramu, a ještě něco málo před plánovaným časem se mohlo začít předávat poháry. Nejprve obdrželi poháry nejúspěšnější junioři 2. kola:

  • Mladší junior: Kaňka Michal, STM Jižní Čechy (2–0–1)
  • Mladší juniorka: Tvrdíková Anna Marie, STM Severní Morava (3–0–0)
  • Starší junior: Knyshov Stepan, STM Praha II (2–0–1)
  • Starší juniorka: Gagloeva Vitaliya, STM Praha II (2–0–0)

Na samém závěru pak prezident svazu předal osobně poháry zástupcům tří letošních nejúspěšnějších středisek talentované mládeže, kterými se za rok 2019 stali:

  1. STM Praha II, (62 zlatých, 64 stříbrných a 103 bronzových medailí)
  2. STM Severní Morava (41 – 40 – 52)
  3. STM Praha I, (29 – 17 – 47)
  4. STM Jižní Čechy, (24 – 24 – 29)
  5. STM Jižní Morava, (22 – 19 – 27)
  6. STM Střední Čechy, (16 – 16 – 29)

Všechny výsledky i z tohoto setkání se samozřejmě započítávají také do individuálního Žebříčku Českého svazu taekwon‑do ITF za rok 2019, a to včetně disciplíny speciální techniky.

Za hladký průběh soutěže děkujeme i za odvedenou práci nejen všem rozhodčím a organizátorům, ale i koučům a samotným závodníkům.

Ing. Marek Lazor
prezident Českého svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI