Bulletin svazu

Vzdělávání trenérů taekwonda nikdy nekončí

28. 1. 2020 Ondřej Vrábel

Víkend 18. a 19. ledna 2020 patřil pro desítku sonkaláků vzdělávání zkušených, ale i čerstvých trenérů. Škola taekwon‑do ITF Sonkal Praha ve spolupráci s Vyšší odbornou školou České unie sportu připravil náročný program přednášek v rozsahu 20 hodin (odpovídající cca školení obecných znalostí pro trenérskou třídu C).

Přestože jsem osobně podobné školení absolvoval již před dávnými lety, bylo to i pro mne velmi zajímavé a obohacující.

Největší posun zaznamenala výživa sportovců, která je již dávno samostatným oborem, ale také didaktika sportovního tréninku a psychologie.

Velkým přínosem byla přednáška o dopingu, jejíž druhou část jsme měli mnoho praktických dotazů, rozhodně ne jak dopovat, ale na průběh dopingových zkoušek, kdo a za jakých podmínek může být testován, a nebo jak jsou organizačně řešeny velké soutěže se stovkami až tisícovkami odběrů. Přeci jen mít informace z první ruky od čerstvě bývalého člena Českého antidopingového výboru, Mgr. Michala Poláka, se nepoštěstí každý den.

Jsem velmi rád, že jsme měli příležitost vyslechnout názory tak zkušených přednášejících, kteří aktuálně působí na pražské FTVS a nebo dlouhodobě spolupracují právě s VOŠ ČUS.

Rádi bychom v příštím roce oslovili opět VOŠ ČUS, tentokrát již s konkrétnějším zaměřením, které umožní naším trenérům další vzdělávání.

Tak jako nikdy nekončí učení se taekwondisty, tak nekončí vzdělávání trenéra!

Ondřej Vrábel
vedoucí školy taekwon‑do ITF Sonkal

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI