Bulletin svazu

Začala příprava reprezentace ČR v taekwondu ITF na mistrovství Evropy 2020 v Praze!

14. 1. 2020 Jan Mraček

O víkendu 10. až 12. ledna 2020 se sešla kompletní reprezentace České republiky ve sportovním taekwondu ITF k prvnímu kondičnímu soustředění tradičně ve Sportovním centru v Brandýse nad Labem.

Páteční trénink začal pohybem pro sportovní boj (matsogi) a nácviky základních kopů v matsogi.

Na sobotu pak byl navíc naplánován výběr pro doplnění kádru širší reprezentace České republiky. Toho se nakonec zúčastnilo úctyhodných 21 členů našeho svazu.

Dopolední trénink probíhal ve vysokém tempu a dával všem pořádně zabrat. Po náročnějším zahřátí si pak všichni vzali chrániče a probíhaly nácviky kontratechnik, necelá hodina patřila vlastnímu sportovnímu boji a nakonec boji na první zlatý bod. Na závěr dopoledního tréninku proběhla krátká tabata.

Po obědě všichni krátce odpočinuli a očekávali příjezd velmistra Hwang Ho‑jonga, který měl odpoledne na starosti technický trénink.

Druhá skupina reprezentantů vždy přerážela na wiryoku (silové přerážení) nebo tukgi (speciální techniky).

Tímto tréninkem skončil výběr, ale na reprezentanty čekal ještě jeden večerní trénink. Byl zaměřen na kopy a trénink boxerské techniky. Na konci si reprezentanti otestovali svou kondici při 20 minutovém amrapu.

Neděle již byla oproti sobotě odpočinková. Trénink začal hrou, pokračoval technickými sestavami a končil nácviky v rukavicích.

Děkujeme všem účastníkům výběru do reprezentace za předvedené výkony, v nejbližších dnech se Vám všem ozveme s výsledky.

Mgr. Jan Mraček
hlavní trenér státní reprezentace taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI