Bulletin svazu

Začínáme pro Vás vysílat podcasty ve zbrusu novém studiu české taekwon‑do!

7. 4. 2021 Ondřej Vrábel

Podcasting je způsob šíření informací vymyšlený v roce 2004 Adamem Currym a do jisté míry konkurující rozhlasu.

Podcast je ve svém principu nejčastěji audiozáznam mluveného slova, který je typický svým delším časovým formátem, např. 30 až 60 minut, který přináší posluchačům zajímavé informace.

My jsme se pro Vás rozhodli přinášet tímto novým způsobem zajímavé informace ze světa českého taekwonda, a to jak ve zvukové, tak i obrazové formě.

Obsahem našich podcastů budou jak rozhovory zaměřené na historii bojových umění a samotného taekwonda, tak také rozhovory se zajímavými lidmi, které běžně potkáváme na seminářích, závodech i dalších akcích.

Jak to bude fungovat? Každý rozhovor zachytíme a následně nabídneme nejprve ve zvukové formě, protože toto zpracování je velmi rychlé.

Dle své volby si budete moci obsah přehrát přes platformy Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Spotify:
open.spotify.com/show/51relDQ3a4OFZQsOWYgZmd?si=FirN2hfvRJO3RzVowgeA0g

Apple Podcasts:
podcasts.apple.com/cz/podcast/%C4%8Desk%C3%A9-taekwon-do-podcast/id1561861521

Google Podcast:
podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL2Nlc2tldGFla3dvbmRvcG9kY2FzdC9mZWVkLnhtbA

Je jen na vás, zda si zpříjemníte víkendové odpoledne, cestu do práce nebo školy MHD, anebo ve svém autě.

A když budete mít chuť tak si s menším časovým odstupem můžete dát tento podcastový rozhovor i ve video provedení, které bude k dispozici na YouTube kanále Českého svazu taekwon‑do ITF.

Video vám kromě samotných aktérů nabídne navíc i doprovodné fotografie a další obrazové materiály. Navíc u většiny z nich budou také anglické titulky.

Aktuálně máme natočeny podklady na další čtyři vysílání. Nové audio díly můžete očekávat vždy jednou za 14 dnů ve středu.

Začneme však symbolicky již v neděli 11. dubna 2021 přesně ve 14:00 hodin a napoprvé se podíváme na zoubek termínům, které často používáme. Je ale otázka, jak je to správně. Tradiční, moderní nebo sportovní?

Hostem historicky prvního podcastu bude mistr Martin Zámečník, VII. Dan, předseda školy taekwon‑do ITF Ge-Baek Hosinsool , kterého se budeme na tyto termíny ptát. Odpovědi uslyšíte již v neděli 11. dubna 2021 ve 14:00 hodin!

Náš první podcast i všechny další najdete na platformách Spotify, Apple podcasts a Google podcasts, všechny jsou- dostupné jako mobilní aplikace, nebo webové stránky.

V neděli dopoledne zveřejníme zde u článku i na svazovém facebooku odkazy na všechny platformy, případně lze podcast vyhledat přímo v aplikacích pod názvem ČESKÉ TAEKWON‑DO PODCAST.

Máte-li námět nebo lépe tip na zajímavou osobnost českého taekwonda, napište nám na .

Zajímají nás Vaše tipy nejen na sportovně úspěšné taekwondisty a taekwondistky, ale i na ty kteří mimo cvičení taekwonda vynikají něčím i jinde, např. v práci, dalším zajímavým koníčkem, znalostmi, zkušenostmi ap.

Ondřej Vrábel
MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI