Bulletin svazu

Zářijové soustředění státní reprezentace v taekwondu proběhlo nezvykle jen pro juniorky a seniorky

8. 9. 2021 Adam Chlebek

Ve dnech 3 až 5. září 2021 se uskutečnilo ve sportovním centru v Brandýse nad Labem soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF, avšak trošku nezvykle pouze juniorky a seniorky.

Ještě v pátek na prvním odpoledním tréninku jsme nacvičovali především základní techniku do technických sestav. Po nich ještě nějakou chvíli následovaly speciální techniky ve výskoku. I když teprve skončily letní prázdniny a očekávali jsme nižší výkonnost z hlediska absence pravidelných tréninků v klubech, byly předvedené výkony velmi působivé.

V sobotu dopoledne na prvním tréninku proběhla soutěž mezi seniorkami ve speciálních technikách, na které jsme nastavili již rovnou na soutěžní výšky.

Vzhledem k tomu, že v reprezentaci máme mnoho nových juniorek, bylo nutné procvičit také technické sestavy na I. i II. dan.

Na sobotní odpolední trénink byly připraveny pohybové nácviky pro sportovní boj, což nakonec zabralo významnou část tréninku. Poté ještě následoval vlastní sportovní boj a celý trénink byl zakončen kondičním cvičením.

V neděli ráno všechny juniorky ještě cvičily technické sestavy, zatímco seniorky se věnovaly silovému přerážení. V samém závěru pak pilovaly ještě jednou všichni technické sestavy.

Příští soustředění od 10. do 12. září 2021 čeká podobný program i naše juniory a seniory a pak už začne probíhat společná cílená příprava pro letošní mistrovství Evropy, které se uskuteční 23. až 31. října 2021 na Krétě.

Adam Chlebek
Trenér žen reprezentace ČR v taekwondu ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI