Bulletin svazu

Zářijový Týnecký pohár v taekwondu ITF

13. 10. 2020 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 19. 9. 2020 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s. ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU letos v pořadí čtvrtou a celkově od ledna 2019 třináctou krajskou soutěž v technických sestavách. Soutěž byla určena pro soutěžící z Prahy a Středních Čech ve věkových kategoriích žáků, juniorů, seniorů a veteránů.

Na sobotní soutěži, která byla první soutěží po prázdninách a volnu, který způsobil covid-19, startovalo celkem 44 borců ze dvou oddílů Škola Taekwon‑do Hwa-Rang, z. s. a Škola Taekwon‑do Dan-Gun, z.s.

Po vyhlášení soutěže, a následně zhoršujícímu se prostředí v naší republice jsme měli obavu, jestli se soutěž vůbec uskuteční. Proto jsme nesmírně rádi, že jsme mohli tuto soutěž uspořádat a velmi si ceníme, že se našlo 44 odvážných, kteří se nebáli soutěžního tlaku a přihlásili se na tuto soutěž.

Soutěž jsem zahájili krátce po desáté hodině nástupem, přednesením slibu a krátkou informací o průběhu soutěže a chování, které je potřeba dodržovat. Vzhledem k malému počtu rozhodčích jsme začali soutěž na jednom ringu pro skupiny nejstarších s nejvyšších technických stupňů. Poté jsme otevřeli i druhý ring pro ostatní věkové kategorie. Po ukončení každé kategorie byli soutěžící ohodnoceni diplomem a medailí.

Celou soutěž jsme zvládli s registrací, soutěžením a vyhlášením s předáním cen za dvě hodiny.

Pokud nedojde k novým opatřením, tak další krajskou soutěž uspořádáme v sobotu 3. 10. 2020 v hale v Týnci nad Sázavou.

Zveme srdečně tímto i ty, kteří se našich soutěží zatím ještě nezúčastnili.

Jaroslav Vomáčka
Vedoucí školy taekwon‑do ITF Hwa-Rang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI