Bulletin svazu

2. dlouhodobé soustředění státní reprezentace ČR

8. 4. 2024 Filip Gavlas

Česká státní reprezentace měla ke konci března na plánu další dlouhodobé soustředění v rámci přípravy na Mistrovství Evropy ve Slovinsku. Tentokrát soustředění odstartovalo ve středu 27. 3. večerním tréninkem.

Ve čtvrtek a pátek reprezentanti navázali na secvičování týmových disciplín a také na individuální přípravu pro technické sestavy a speciální techniky. Kromě toho se tréninky zaměřovaly i na opakování nácviků pro sportovní boj a následně se rozšiřovaly o nové kombinace. Jak na dopoledních, tak i odpoledních trénincích měli reprezentanti možnost zajet si několik dvouminutových kol sportovního boje se svými kolegy a vyzkoušet si tak jednotlivé nácviky v praxi.

Páteční i sobotní odpolední trénink se nesl také v duchu nabírání fyzické kondice. V plánu byla rychlostní vytrvalost a rychlost. I přes náročnost jednotlivých cvičení zvládli všichni odjet cvičení na plno. Každý den po trénincích následovala také regenerace v podobě sauny či bazénu. Většina tuto možnost ráda využila, a kromě regenerace měli reprezentanti k dispozici také fyzioterapeuty, kteří byli nápomocní řešit jejich zranění, fixovat kotníky, kolena a případně rozmasírovat namožené svalstvo.

Aby toho nebylo málo, několik nováčků v reprezentaci se chystalo také na zkoušky na I. dan, které je čekaly v neděli. Po náročných 5 dnech tréninků se tak museli ještě pořádně namotivovat a podat co nejlepší výkon, aby úspěšně absolvovali zkoušku, což je jedno z kritérií startu na ME. I přes drobná zranění všichni zkoušku úspěšně zvládli.

Reprezentace se rozloučila nedělním venkovním tréninkem, kde proběhly i menší závody v týmových i individuálních disciplínách. Další, závěrečné soustředění nás čeká už tento pátek (5.–9. 4.) a následně česká reprezentace odjíždí do slovinského Koperu, kde bude mezi 15.–21. 4. reprezentovat naši českou vlajku.

Ing. Filip Gavlas
Trenér juniorů

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI