Bulletin svazu

5. oblastní soutěž – Zářijový pohár 2022

20. 9. 2022 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 17. 9. 2022 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU pátou oblastní soutěž v tomto roce. Soutěž proběhla v technických sestavách a byla určena pro závodníky z Prahy a Středočeského kraje ve věkových kategoriích žáků, juniorů, seniorů a veteránů.

Zářijového poháru se zúčastnilo celkem 66 závodníků ze 4 klubů: Školy Taekwon‑do Hwa-Rang, Školy Taekwondo ITF NA-MU, Školy Taekwon‑do Dan-Gun a Školy taekwon‑do ITF Dallyon.

Z celkového počtu 66 závodníků se soutěže se zúčastnilo 42 žáků a 24 juniorů. Účast dívek a slečen tentokrát převálcovala chlapce v poměru 41 : 25. Mezi žáky bylo rozložení 17 závodníků s technickým stupněm 10. a 9. kup (bílý a bíložlutý pásek), 5 závodníků 8. + 7. kup (žlutý a žlutozelený pásek), 10 závodníků 6. + 5. kup (zelený a zelenomodrý pásek) a 10 závodníků 4. kup a výše (od modrého pásku).

Soutěž začala nástupem krátce po 10:00 a ihned po pozdravu a slibu se rozjeli kategorie nejvyšších technických stupňů a týmů. Vzhledem k většímu počtu rozhodčích jsme začali na dvou rinzích a po ukončení kategorií nejvyšších technických stupňů jsme rozjeli i třetí ring. I vzhledem k nižšímu počtu účastníků jsme poslední medaile rozdali před polednem. Děkuji vedoucím, že přivezli dostatečný počet rozhodčích a soutěž tak měla plynulý spád.

Tento typ oblastních soutěží jsme společně s klubem Na-Mu rozjeli v roce 2019. Od roku 2019 jsme uspořádali celkem 21 soutěží s celkovým počtem 1863 závodníků. Pro naše závodníky, kteří se pravidelně účastní republikových soutěží pořádaných svazem nebo některým z klubů, jsou naše soutěže tréninkem. Pro ostatní, kteří si ještě netroufnou na soutěže vyššího typu, jsou možností jak si zazávodit. Proto zveme i další kluby k účasti na našich soutěžích.

Další oblastní soutěž pořádáme v sobotu 22. října 2022 opět v hale ZŠ Týnec nad Sázavou.

Na viděnou na další soutěži

Jaroslav Vomáčka
pořadatel, klub Hwarang

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI