Bulletin svazu

Dubnový Týnecký pohár

3. 5. 2023 Jaroslav Vomáčka

V sobotu 29. 4. 2023 uspořádala Škola Taekwon‑do Hwa-Rang ve spolupráci se Školou Taekwondo ITF NA-MU čtvrtou soutěž tohoto roku. Soutěž byla vypsána pro kraj Praha a střední Čechy v disciplínách sportovní boj a boj na stojící pytel pro žáky, juniory, seniory a veterány.

Na sobotní soutěž se přihlásilo celkem 98 závodníků z 6 oddílů:

  • Škola Taekwon‑do Hwa-Rang
  • Škola Taekwondo ITF NA-MU
  • Škola Taekwondo ITF Silla
  • Škola Taekwon‑do Dan-Gun
  • TKD GE-BAEK Ml. Boleslav
  • Škola taekwon‑do ITF Dallyon

Sportovní boj byl určen závodníkům s technickým stupněm 4. kup a výše (od modrého pásku) a každý závodník mohl v rámci soutěže absolvovat maximálně dva zápasy. Celkem se na sportovní boj přihlásilo 40 závodníků. Nejvíce jich vyslal oddíl Silla 15 závodníků, Dan-Gun 8 závodníků a Hwa-Rang 7 závodníků. Celkem se na tatami odehrálo 38 zápasů a nejvíce vítězství si připsal oddíl Silla.

Sportovní boj na stojící pytel byl pro všechny věkové skupiny od 10. kupu (bílý pásek). Přihlášeno bylo celkem 58 závodníků, nejvíce ve věkové kategorii mladších a starších žáků a žákyň. Nejpočetnější byl domácí oddíl Hwa-Rang 23 závodníků a oddíly Silla a Ge-Baek s 10 závodníky. V boji na stojící pytel bylo vytvořeno 17 skupin a nejvíce vítězství získal domací oddíl Hwa-Rang. Je příjemné vidět, jak někteří naši nejmladší s nízkým páskem postupně získávají dobrou vzdálenost od pytle, zlepšuje se jim technika, mají různorodost v kombinacích a uvolněný pohyb, který se jim časem bude hodit do sportovního boje dvojic.

Bohužel ani tato soutěž se nevyhnula pozdějšímu začátku vzhledem k pozdnímu příjezdu některých závodníků. Soutěž začala v 10:30 pozdravem, slibem a přivítáním všech přítomných. Následně odstartovala soutěž na čtyřech zápasištích. Dvě se věnovala boji na stojící pytel a dvě sportovnímu boji dvojic. Po ukončení všech skupin ve sportovním boji na stojící pytel jsme přesunuli část zápasů sportovního boje na třetí ring.

Během soutěže nedošlo k žádné další události, která by narušila plynulý chod a celá soutěž i s předáním medailí a úklidem haly skončila ve 12:30.

Příští soutěž proběhne v Čestlicích v sobotu 27. 5. 2023 v technických sestavách.

Tak na viděnou a těšíme se na vás!

Děkujeme partnerům MŠMT, NSA, ČST ITF a městu Týnec nad Sázavou za podporu.

Jaroslav Vomáčka, 6. dan
hlavní pořadatel soutěže

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI