Bulletin svazu

Mistrovství ČR 2023 v taekwondu ITF – skupina kup

22. 5. 2023 Jan Weidlich

O víkendu 13.–14. 5. se setkalo 312 držitelů žákovských technických stupňů KUP z 22 škol na Mistrovství České republiky v taekwondu ITF, pořádaném Českým svazem taekwon‑do ITF. Letošní setkání „barevných pásků“ začalo již pátečním vážením a registrací, soutěžní část pak začala tradičně v sobotu ráno. Počáteční technické problémy s připojením závodního systému organizátoři překonali, ale i tak, díky „zahlcené wifi“ v hale, musely sbory rozhodčích na některých rinzích sáhnout k manuálnímu vyhodnocování závodníků za využití bodovacích formulářů a praporků. Rozhodčí si tak připomněli chvilky ze školení, kdy je nutili školené vyplňovat papírové bodovací formuláře. Situace se zlepšila až s vypnutím halové wifi sítě a vše začalo fungovat normálně, v zájmu plynulosti soutěže však pořadatelé rozhodli, že omezí sobotní online přenosy. První den závodu proběhl poklidně a ve skvělé atmosféře dokončili svoji část soutěže žáci a senioři. Sobotní část soutěže byla ukončena vyhlášením nejlepších žáků a seniorů okolo 16. hodiny a všichni se pomalu rozešli za odpočinkem a kamarády z ostatních oddílů. I přes počáteční technické problémy s připojením k internetu, se podařilo sobotní harmonogram dodržet a to především díky skvělé spolupráci organizátorů a rozhodčích. Zkušení rozhodčí na pozicích předsedů porot všech 4 ringů ukázali, spolu se svými týmy, že i MČR může připomínat vyladěný koncert. A kdo stanul na stupínku vítězů v jednotlivých kategoriích? Nejúspěšnějším mladším žákem se stal frýdecko – místecký Filip Koziar, nejúspěšnější mladší žákyní pak Bára Hrčková ze středočeské Silly. Mezi staršími žáky a žákyněmi si na pohár nejúspěšnějšího závodníka sáhli Matyáš Stuchl (Silla) a Linda Trčková (Brno). V seniorské kategorii si pohár nejúspěšnějšího závodníka domů odvezli Samuel Nagy (Fighting arena) a Eliška Kučová (F-M).

V neděli se podařilo zajistit menší datový provoz v hale a mediální tým tak mohl opětovně spustit online přenosy pro zájemce o dění na MČR. Druhý den byl ve znamení juniorů a juniorek a vzhledem k tomu, že i tentokrát předváděli rozhodčí i organizátoři skvělé výkony, tak vše plynule běželo a v odpoledních hodinách bylo možné vyhlásit nejúspěšnější juniory a juniorky v mírném předstihu oproti časovému harmonogramu. Mimochodem, díky mravenčí práci pečlivých zástupkyň soutěžního oddělení, které dohlížely nad organizací soutěže a fungováním IT měli, snad poprvé v historii, kaučové i závodníci k dispozici nedělní harmonogram již v sobotu odpoledne, ještě než odešli z haly. A jak dopadlo nedělní zápolení o titul nejúspěšnějšího juniora a juniorky? Z rukou pana Velmistra Hwang Ho Yonga a zástupce ostravského magistrátu pana Kudely si převzali poháry nejúspěšnějšího mladšího juniora a juniorky Matyáš Macho (F-M) a Blažena Pantlíková (GEBAEK), nejúspěšnějším starším juniorem se stal Petr Cholenský (HWARANG) a na stupíncích vítězů mu sekundovala Nela Chroustová (SILLA). Celkově se pak nejúspěšnější školou letošního MČR KUP stala výprava taekwondistů z Brna (19–10–12), na druhém místě pak kolínská SILLA (15–14–9) a ve velmi těsném závěsu za Středočechy se umístil Frýdek-Místek s bilancí 15–9–21.

Děkujeme mediálnímu týmu za pořízení cenných materiálů, které můžete již nyní najít na svazových stránkách v sekci Média. Jmenovitě bych rád poděkoval svazovému fotografovi Kamilovi Tihelkovi za fotodokumentaci a pokud byste si chtěli připomenout okamžiky z MČR, určitě shlédněte dynamický sestřih z pera dalšího člena mediálního týmu Alexe Macha (viz níže). Připravujeme pro vás ještě delší pořad o MČR KUP a o dění v českém taekwondu ITF na jaře 2023, který poběží 31. 5. na TV NOVA SPORT, tak si jej nenechte ujít.

Jan Weidlich
propagační oddělení

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI