Bulletin svazu

Přípravné soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF

23. 2. 2023 Adam Chlebek

O víkendu 17.–19. února se uskutečnilo víkendové soustředění české státní reprezentace. První trénink začal v pátek v 18:30, hlavní náplní byly nácviky pro matsogi s primárním zaměřením na distanc a jeho vnímání. Následovaly speciální techniky. V sobotu dopoledne jsme se opět věnovali nácvikům pro správnou vzdálenost v matsogi. Vzdálenost a její vnímání je velice důležitou součástí matsogi. Jsme si vědomí, že toto je jedna z věcí, v které mají reprezentanti velké rezervy. Vždy mezi nácviky si to mohli vyzkoušet v praxi během několika kol sparingu.

Po obědě nás navštívil velmistr Hwang Ho‑jong, který se věnoval základní technice a sestavám. Po sestavách jsme se přesunuli ke stojanům na wiryok a tukgi. Po tomto tréninku byla krátká pauza a náplní posledního sobotního tréninku bylo cvičení s Mgr. Martinem Svitkem se zaměřením na identifikaci potíží, na jejich prevenci a na zlepšení našich dovedností. Sobota byla velice výživná a celkově strávili reprezentanti na tatami přes 6 hodin.

Ranní trénink v neděli byl zpestřený o ovál, na němž proběhl atletický trénink, senioři a veteráni trénovali wiryok a týmové sestavy a druhá polovina tréninku se opakovaly nácviky na matsogi a v krátkosti také matsogi.

Další reprezentační soustředění proběhne 17.–19. 3. 2023.

Adam Chlebek
trenér státní reprezentace

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI