Bulletin svazu

Soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF

24. 3. 2023 Filip Gavlas

V polovině března začala intenzivnější fáze přípravy reprezentantů na nadcházející Mistrovství Evropy, které se letos koná v italském Jesolu v termínu od 17. do 23. dubna. Víkendové soustředění bylo zaměřeno nejen na kondici, ale také na techniku.

Páteční trénink proběhl v klasickém režimu nácviků na matsogi a následně se týmy prostřídaly i na stojanech na tukgi.

V sobotu nás čekaly rovnou tři tréninky s tím, že každý byl malinko jiného zaměření. Dopoledne se drilovala především základní technika pro sestavy a pomalu se začaly secvičovat i jednotlivé týmy juniorů, juniorek, seniorů a seniorek. Vzhledem k tomu, že trénink byl koncipován víceméně technicky, využil se prostor pro další nácvik tukgi a koordinaci dokud byli ještě všichni čerství.

Odpoledne nás čekal nejdříve 2hodinový trénink zaměřený především na sportovní boj – matsogi. Zopakovaly se kombinace a nácviky z minulého soustředění, aby se více prohloubila jejich automatizace v boji a následně také proběhlo několik 2 minutových kol, kdy se na ploše střídaly jednotlivé věkové skupiny.

Následovala 1,5hodinová pauza a na posledním tréninku zaměřeném na kondici byla na plánu rychlostní vytrvalost. Reprezentanti makali jak šrouby a nutno dodat, že většina je fyzicky velmi dobře připravena na nadcházející šampionát.

Poslední den víkendového soustředění nás čekal poslední dopolední trénink, na kterém jsme se zaměřili na box a kombinace na blízkou vzdálenost. Využilo se také boxovacích pytlů a každý si dal také několik kol boxu s 80kilovým kamarádem :-).

Další soustředění tentokrát 5denní začíná už tento týden v pátek. Doufejme, že se stihnou doléčit všechna zranění a všichni budou moci pokračovat v přípravě na plný plyn.

Ing. Filip Gavlas
trenér státní reprezentace – juniorů

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI