Bulletin svazu

Tajkyho turnaj – oblastní soutěž ve Velešíně

8. 2. 2023 Hana Císařová

V sobotu 4. února 2023 se ve Velešíně konala oblastní soutěž pro region jižní Čechy s názvem Tajkyho turnaj. Závody byly pojmenovány podle velešínského maskota rysa Tajkyho.

Soutěžilo se v technických sestavách a to nejen v jednotlivcích, ale nakonec i v divácky atraktivních týmových tulech. Do tělocvičny velešínské základní školy dorazilo celkem 74 závodníků z 5 škol: Škola Taekwon‑do ITF NOMO, Sportovní klub Pedagog České Budějovice, Taekwon‑do škola Velešín ITF, Taekwon‑do Třeboň, Škola Taekwon‑do ITF Tong-il.

Systém soutěže byl převzat ze středočeského kraje a velkou oporou při celé organizaci byl pan Jaroslav Vomáčka (6. dan) ze školy Taekwon‑do Hwa-Rang. Soutěžilo se ve skupinách systémem každý s každým, kdy skupiny byly smíšené chlapci/muži i dívky/ženy dohromady. Při větším počtu přihlášených v jednotlivých skupinách, byla skupina rozdělena na podskupiny (max. 5 závodníků pro podskupinu). U dvou závodníků ve skupině proběhla soutěž dvoukolovým systémem. Závodilo se ve věkových kategoriích mladších i starších žáků/žákyň a mladších a starších juniorů/juniorek.

Závodů se účastnili i ti nejmladší držitelé 10. kupu, kteří cvičili buď 3 kroky vpřed, 3 kroky vzad – gunnun so jirugi, nebo saju jirugi. Držitelé 9. kupu pak saju jirugi a saju makgi. Pro tyto závodníky, ale i pro mnohé taekwondisty s vyšším technickým stupněm byly tyto oblastní závody výbornou příležitostí k seznámení se se závodní atmosférou. Pro ty zkušenější to byla vhodná příležitost pro ověření závodní formy před nadcházejícím 1. kolem Poháru Českého svazu taekwon‑do ITF, které se koná v sobotu 11. února v Třeboni.

Za organizační tým děkujeme všem za příjemnou atmosféru.

Mgr. Hana Císařová, 5. dan
organizační tým soutěže

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI