Bulletin svazu

TAJKYHO TURNAJ oblastní soutěž ve Velešíně

6. 3. 2024 Hana Císařová

V sobotu 17. února 2024 se ve Velešíně konala oblastní soutěž pro region jižní Čechy s názvem Tajkyho turnaj. Soutěž byla zahájena týmovými sestavami a poté následovala soutěž v technických sestavách jednotlivců. Do tělocvičny velešínské základní školy dorazilo celkem 75 závodníků z 5 klubů: Škola Taekwon‑do ITF NOMO, Sportovní klub Pedagog České Budějovice, Taekwon‑do škola Velešín ITF, Taekwon‑do Třeboň a Škola Taekwon‑do ITF Tong-il.

Systém soutěže byl stejný jako v minulém roce a velkou oporou při celé organizaci byl pan Jaroslav Vomáčka, 6. dan ze školy Taekwon‑do Hwarang. Soutěžilo se ve skupinách systémem každý s každým, kdy skupiny byly smíšené – chlapci/muži i dívky/ženy dohromady. Při větším počtu přihlášených v jednotlivých skupinách byla skupina rozdělena na podskupiny (max. 5 závodníků pro podskupinu). U dvou závodníků ve skupině proběhla soutěž dvoukolovým systémem. Závodilo se ve věkových kategoriích mladších i starších žáků/žákyň a mladších a starších juniorů/juniorek. Vzhledem k tomu, že by nebylo možné sestavit týmy pouze z žáků/žákyň nebo z juniorů/juniorek, tak po domluvě mezi vedoucími všech přihlášených škol byly vytvořeny týmy smíšené. A to nejen chlapci/dívky, ale právě také věkové skupiny žáci/žákyně + junioři/juniorky.

Pro mnohé závodníky jsou oblastní závody první zkušeností se závodní atmosférou a velmi si ceníme i podpory a ukázněnosti všech diváků. Věříme, že i pro ně bylo zajímavé nahlédnout pod pokličku sportovního rozměru taekwonda. Pro zkušenější závodníky jsou pak oblastní závody vhodnou příležitostí pro ověření závodní formy před nadcházejícími závody. Za organizátorský tým děkujeme všem za příjemnou atmosféru.

Hana Císařová, 4. dan
organizátorka soutěže

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI