Bulletin svazu

Trenérské soustředění s Janem Mračkem

11. 10. 2023 Milan Prokeš

Hlavním školitelem trenérského soustředění, které proběhlo v krásném prostředí lipenské přehrady na hotelu Aktiv, Přední Výtoň, byl Honza Mraček (6. dan). Při samotném cvičení jej ještě doplnili Zdeněk Rubeš (6. dan), Přemysl Šesták (5. dan) a moje maličkost. Vše zorganizovala Taekwon‑do škola Velešín.

Cílem a náplní soustředění byly nácvik technik do matsogi, dril zaměřený na jednoduché kombinace a předání Honzových bohatých zkušeností. Jako doplněk k programu byly na pořadu techniky sebeobrany, speciálů a technických sestav. Vše bylo určeno jak pro trenéry, tak pro cvičence, kteří chtěli zdokonalit svou cestu taekwondem.

Jelikož se předpokládala pestrá skladba cvičenců s poměrně velkými věkovými rozdíly, byli účastníci rozděleni do dvou skupin – děti a dospělí. Tyto skupiny se střídaly u jednotlivých lektorů, kteří jim přizpůsobovali program cvičení.

Celkem se soustředění zúčastnilo na padesát cvičenců z pěti klubů. Škola Taekwon‑do ITF Ostrava, Sonkal Praha, Tong-Il, Třeboň a Velešín.

Intenzita cvičení byla vysoká. Honza nikomu nic neodpustil a dbal na to, aby si každý odnesl byť třeba jen základy práce rukou a inspiraci do dalších tréninků. Také ostatní instruktoři odvedli dobrou práci a snažili se předat všechny své zkušenosti. I když jsem si zpočátku myslel, že Honza, lipenská přehrada a náplň soustředění přiláká daleko více taekwondistů z celé České republiky, počet se nakonec ukázal dostačující, ne-li přímo ideální. Za sebe mohu říci, že jsem se myšlenkami (bohužel už ne pohybem ?) vrátil do roku 2012, s chutí se znovu opřel do tréninků pod Honzou a zavzpomínal na starou partu. Program zpestřil i online trénink s grand masterem Bradem Shippem (9. dan), USA, prvním žákem jednoho z pionýrů taekwonda, supreme mastera Kim Bok Mana (11. dan). A aby toho nebylo málo, přijela nás provětrat i několikanásobná mistryně ČR v body fitness Renata Pomije. V pátek dorazil vše zdokumentovat Honza Horvát a myslím, že se natočené záběry povedly.

Děkuji všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu celého soustředění, a doufám, že odjížděli do svých domovů spokojeni a obohaceni o nové zkušenosti, podněty do tréninků a zážitky. Tak zase někdy na společné akci…

mistr Milan Prokeš (6. dan)
vedoucí klubu Velešín

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI