Bulletin svazu

Kondolence k úmrtí Marka Lazora

1. 9. 2022 Petr Pařík

V tomto článku jsou shromážděny oficiální kondolence k úmrtí prezidenta svazu Ing. Marka Lazora, která svaz obdržel od významných osobností, národních nebo mezinárodních organizací.

Vaše kondolence můžete psát do komentářů pod příspěvkem na facebookové stránce svazu.

Kondolence velmistra Hwanga

Vážení členové svazu,

dnes mě překvapila a šokovala nečekaná zpráva, že Marek Lazor, prezident Českého svazu taekwon‑do ITF, zemřel. Rád bych vyjádřil svou upřímnou soustrast jeho rodině. Marek Lazor byl opravdu úžasný člověk, který velmi pilně pracoval pro rozvoj taekwonda nejen jako student taekwonda, ale také jako člověk, který měl na starosti taekwondo ve své vlasti. Byl také skutečnou lidskou bytostí, kterou všichni respektovali, protože měl rád a respektoval lidi. Jeho odchod je obrovská ztráta pro Český svaz taekwon‑do ITF a pro nás taekwondisty. Přestože zemřel, úspěchy, které po sobě zanechal, zůstanou navždy v našich srdcích a v historii Českého svazu taekwon‑do ITF. Nechť odpočívá v pokoji.

velmistr prof. Hwang Ho‑jong, 9. dan
hlavní instruktor Českého svazu taekwon‑do ITF
senior viceprezident ITF
předseda Technické a vzdělávací komise ITF

Kondolence prezidenta ITF

Vážení členové ITF v Česku,

zpráva, že můj vážený přítel Marek Lazor dnes ráno zesnul mě velmi zarmoutila, stejně jako všechny členy ITF po celém světě. Jak všichni dobře vědí, Marek byl loajální odkazu generála Choi Hong‑hi a dělal vše, co bylo v jeho silách, aby dále rozvíjel originální taekwondo v Česku i mimo něj. Všem členům ITF bude navždy chybět a budou na něj vzpomínat jako na opravdového syna taekwonda, který byl vždy pokorný, laskavý a klidný. Jeho četná přispění a nadšení pro ITF zůstanou na stránkách historie ITF po dlouhou dobu a zároveň nás budou povzbuzovat, abychom se s ním neustále posouvali vpřed. Rád bych využil této příležitosti a vyjádřil mou upřímnou soustrast členům jeho rodiny včetně jeho krásného syna a přeji jim, aby toto trápení brzy překonali a vrátili se zase do normálního života. Ať jeho duše odpočívá v pokoji.

mistr prof. Ri Jong-son, 8. dan
prezident ITF

Kondolence prezidenta evropské federace

Vážení velmistři, mistři a zástupci národních organizací,

jsem velmi šokován náhlým odchodem prezidenta Českého svazu taekwon‑do ITF, pana Marka Lazora. Marek byl úžasný člověk, skvělý taekwondista a všem velký přítel. Jeho ztráta v nás všech v rámci rodiny EITF zanechala pocit velkého smutku. Má upřímná soustrast, myšlenky a modlitby směřují v tuto smutnou chvíli k jeho rodině a přátelům.

velmistr Michael E. Prewett, 9. dan
prezident EITF
místopředseda Komise rozhodčích ITF

Kondolence slovenského svazu

Vážení členovia Českého svazu taekwon‑do ITF,

Informáciu o úmrtí prezidenta Mareka Lazora, ktorú sme obdržali na Slovensku, sa nás výrazne dotkla. Marek bol skvelý človek, bol našim kamarátom, ale bol aj veľkou podporou taekwonda na Slovensku. Vždy, keď sme potrebovali pomoc, alebo radu, bol ochotný. Je to obrovská rana pre české, slovenské, aj aj celosvetové taekwon‑do, ktorá sa bude ťažko hojiť. V mene všetkých členov Slovenskej taekwon‑do Aliancie vyjadrujeme úprimnú sústrasť Vám aj celej jeho rodine. Nech odpočíva v pokoji.

Ing. Ivan Kiko, 5. dan
prezident Slovenskej taekwon‑do Aliancie

Kondolence českého svazu WT

Vážení členové Českého svazu taekwon‑do ITF,

hluboko mě ranila zpráva, že nás opustil Marek Lazor, prezident Českého svazu taekwon‑do ITF a jeden z tvůrců moderního chápaní taekwon‑do u nás. Marka jsem znal již z našich společných studií trenérské školy FTVS, jako inteligentního, přátelského člověka, oddaného svému milovanému sportu taekwon‑do. I když jsme se v mnoha věcech neshodli, vždy jsme dokázali najít společný kompromis, a to se i projevilo v budoucnosti, lepší spoluprací mezi našimi svazy, kdy jsme zastávali funkci prezidenta svazu. Prosím přijměte mojí upřímnou soustrast a tlumočte jí i Markově rodině, protože Marek stále zůstane ve vzpomínkách jako přítel a kamarád, kterého si velmi vážím.

Ing. Bohuslav Hybrant, MBA, 6. dan
prezident Českého svazu taekwondo

Kondolence polského svazu

Členové polské federace přijali zprávu o nečekané smrti prezidenta Českého svazu taekwon‑do ITF pana Marka Lazora s velkým smutkem. Byl pro nás skvělým spolupracovníkem a kolegou. Svým nasazením a ochotou pomáhat si získal sympatie všech lidí, kteří ho znali. Těžko se nám hledají slova útěchy tváří v tvář této obrovské tragédii, která postihla rodinu pana Marka a Český svaz taekwon‑do ITF, v jehož čele stál. Stále se nemůžeme smířit s tím, že už se s ním nesetkáme. Přejeme vám všem hodně síly k unesení smutku, který může zmírnit jen čas.

mistr Sławomir Gruszczyński, 8. dan
prezident All Poland ITF Taekwon‑do Organization

Kondolence britského svazu

Britský svaz taekwon‑do (BTF) je šokován a hluboce zarmoucen zprávou o náhlém úmrtí prezidenta Českého svazu taekwon‑do ITF pana Marka Lazora ve věku 51 let. Jménem našeho prezidenta, velmistra Wayne Browna, a všech mistrů a instruktorů BTF vyjadřujeme svou upřímnou soustrast rodině, přátelům a taekwon‑do bratrům a sestrám pana Lazora v této nejsmutnější a nejtěžší době. Nechť odpočívá v pokoji.

Kondolence ruského svazu

Vážení velmistři, mistři a členové ITF,

v těchto dnech jsme utrpěli těžkou ztrátu, protože nás opustil pan Marek Lazor, prezident českého ITF. Zůstane spolehlivým přítelem v našich srdcích. Vyjadřujeme soustrast Českému svazu taekwon‑do ITF, rodině a přátelům.

velmistr Jurij Kalašnikov, 9. dan
viceprezident Ruského svazu taekwon‑do ITF

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI